Home Nieuws Tactisch sterke eerste helft bezorgt PSV de winst

Tactisch sterke eerste helft bezorgt PSV de winst

26
0

In een ongewone  begin opstelling heeft PSV FC Utrecht met 0-2 verslagen. Cocu wisselde zijn elftal op 5 posities ten op zichte van het bekertreffen eerder deze week. Arias en van Ginkel scoorde de 0-1 en 0-2 in de eerste helft.

Santiago Arias speelde de eerste 45 minuten een sleutelrol hangend op rechts. Arias pendelde heen en weer tussen de defensie en het middenveld en was daardoor continue aanspeelbaar en dreigend. Zijn goal was een gevolg van de tactiek die Cocu voor deze wedstrijd had gekozen. PSV speelde verder met Isimat als 3e centrale man waardoor Moreno de linkerkant voor zijn rekening nam. Pereiro speelde als valse rechtsbuiten en was continue tussen de linies aanspeelbaar. Utrecht kreeg geen moment grip op een sterk en agressief spelend PSV. De 2e helft kende een totaal ander beeld met een aanvallend Utrecht, zonder grote kansen gecreëerd te hebben. Een tactisch ijzersterke eerste helft bezorgde PSV zo de 6e overwinning op een rij.