Home Nieuws Luuk de Jong lacht hard om plek op weinig vleiende lijst van...

Luuk de Jong lacht hard om plek op weinig vleiende lijst van de Daily Mail: ‘Meen je dit serieus?’

7885
0

Luuk de Jong denkt dat hij nu als 33-jarige spits met een bak ervaring meer kans zou hebben om te slagen in de Premier League dan in het verleden.

De aanvalsleider van PSV speelde in het seizoen 2013/14 een halfjaar bij Newcastle United. The Magpies huurden hem destijds van Borussia Mönchengladbach.

Het werd voor De Jong een uitleenbeurt om snel te vergeten. In 12 officiële duels kwam hij niet verder dan 1 assists. Reden voor de Daily Mail om hem later op te nemen in een lijst met de 100 slechtste aanvallers in de Premier League.

Zelf kan De Jong zich daar echter niet in vinden, zo laat hij weten als hij met de lijst geconfronteerd wordt door de krant The Guardian.

Daarop staat de aanvoerder van de Eindhovenaren op plek 75 van de 100. Als De Jong de lijst ziet, ‘lacht hij hardop’, zo tekent het Engelse medium op. “Een flop, echt? Terwijl ik maar twaalf wedstrijden heb gespeeld en niet eens allemaal vanaf het begin?”, reageert de spits.

“Tja, dat is de voetbalwereld. Ik was jong. Ik denk dat ik nu beter gewapend zou zijn om het Premier League-verdedigers lastig te maken. Het gaat erom hoe je reageert op tegenslagen. Dat maakt het verschil.”

“Ik speelde meestal achter de spits, wat niet mijn positie is”, blikt De Jong terug. “We werden vaak naar achter gedrukt, ik was nauwelijks aan de bal. Ik wist op voorhand al dat je geen nee zegt tegen een kans in de Premier League bij zo’n mooie en grote club. Ik had graag meer laten zien.”

De Jong wist later alsnog naam voor zichzelf te maken. Sinds hij in 2008 debuteerde voor De Graafschap kopte hij liefst 77 keer raak. En daarmee is hij de succesvolste kopspecialist op aarde.

Hoe kijk jij naar het tweeluik tegen Borussia Dortmund? Registreer je hier en pak 50 of 100(!) keer je inzet.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in