Home Nieuws Van Ginkel bagatelliseert situatie eerste elftal

Van Ginkel bagatelliseert situatie eerste elftal

41
0

“We staan inderdaad veel punten achter nu en dat hebben we aan onszelf te danken. Maar het blijft PSV-Ajax. Een topwedstrijd in Nederland. We hebben dit seizoen nog geen topper gewonnen en dat willen we zondag wel gaan doen. Dat zijn we na zo’n seizoen ook wel aan onze fans verschuldigd.”

Kortom, Marco van Ginkel heeft de volle overtuiging dat PSV de fans iets aan te bieden heeft aanstaande zondag. Toch is ook de houding van van Ginkel een andere dan vorig seizoen. De middenvelder doet de situatie bij PSV af als ‘het kwartje valt niet onze kant op dit jaar, vorig jaar wel’. Daarmee onderschat van Ginkel de situatie, of beter gezegd ‘bagatelliseert van Ginkel de huidige situatie bij PSV. Het elftal maakt een uitgebluste indruk en veel spelers hebben niet de drive die er wel behoort te zijn. Het ontbreken van deze drive zorgde gedurende het seizoen voor een achterstand op de concurrentie. Dat het bekende kwartje inderdaad weleens de andere kant op viel, waar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een lichtend voorbeeld van is, is een gegeven maar niet de hoofdoorzaak van het falen.

De media roeren zich, maar dat krijgt Van Ginkel niet mee. “Ik lees niet veel en bekijk die praatprogramma’s niet.” Maar ook Van Ginkel beseft dat het er dit jaar volstrekt anders aan toe gaat dan het vorige seizoen. Maar het ging dit jaar toch weer om kleine details. Die zaten vorig jaar net mee en nu net tegen. Daarmee hebben we dure punten verspeeld. Vorig jaar viel het kwartje onze kant op. Nu net niet.”

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in