Home Nieuws Patrick Kluivert: ‘PSV is een grote club met warme mensen’

Patrick Kluivert: ‘PSV is een grote club met warme mensen’

1137
0

Ook Patrick Kluivert bewaard uiterst prettige herinneringen aan 29 april 2007. De komst van Kluivert naar PSV werd lang niet door iedereen rond de club geaccepteerd. Veel supporters moesten in eerste instantie niets hebben van de Amsterdammer. Gaandeweg het seizoen 2006-2007 veranderde de sfeer rond de sympathieke Kluivert.

Veel spelers waren blij met zijn aanwezigheid en profiteerde van zijn ervaring in het topvoetbal. Feitelijk leverde de aanwezigheid van de spits, die toen al op zijn retour was, PSV alsnog de titel op. Zijn goal tegen Ajax betekende een verschuiving in het later zo belangrijke doelsaldo. Kluivert kijkt met een goed en warm gevoel terug op zijn periode in Eindhoven. “Ik weet nog dat iedereen er vooraf nog in geloofde bij ons in de kleedkamer. Op het moment dat ik in het veld kwam, wist ik niet hoe de standen waren. Maar aan het publiek merkte je dat er wat in de lucht hing. Er spatte enthousiasme vanaf”, herinnert Kluivert zich in gesprek met het Eindhovens Dagblad

De ontlading was gigantisch toen bekend werd dat PSV de titel had binnengesleept. “Dat was het mooiste aan die dag en dat feest; dat het zo spontaan was. De vreugde was enorm. Ik heb maar een seizoen gespeeld bij PSV, maar mede door die dag is het een mooie periode geworden. Een grote club, met warme mensen bovendien.” Kluivert maakte in het seizoen 2006/07 slechts drie goals voor PSV, waarvan één hele belangrijke in de ruim verloren thuiswedstrijd tegen Ajax; een gescoorde goal die PSV feitelijk later de landtitel opleverde.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in