Home Nieuws Cocu maakt zichzelf ongeloofwaardig en wil selectie tevreden houden

Cocu maakt zichzelf ongeloofwaardig en wil selectie tevreden houden

45
0

Phillip Cocu heeft geheel in de lijn der verwachtingen geen verrassingen in petto voor de laatste twee nietszeggende wedstrijden. Voor een ieder die nog denkt dat deze uitgebluste spelersgroep een tweede plaats zal behalen, worden het lastige laatste wedstrijden.

Het huidige PSV heeft met haar houding, spel én spelopvatting dit seizoen niet meer afgedwongen dan een derde plaats en daarmee Europa League voetbal. Philip Cocu maakt zich in zijn vooruitblik op de wedstrijd in Groningen ongeloofwaardig door te stellen dat de spelersgroep gretig is en vol beleving zit. ‘Je ziet het ook op de training, er zit veel beleving en gretigheid in de groep. De spelers hebben zin in de wedstrijd’, zegt de trainer. De zogenaamde beleving is dit seizoen ver onder de maat geweest om over de gretigheid maar te zwijgen. De coach maakt zichzelf hiermee ongeloofwaardig.

Cocu gaf tijdens zijn persconferentie aan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog geen focus te hebben op volgend seizoen. ‘Natuurlijk zijn we ook bezig met volgend seizoen, maar dat vertalen we niet naar de wedstrijd, door bijvoorbeeld opeens andere spelers op te stellen. We willen het maximale er uithalen, ook al kunnen we geen kampioen meer worden. We hebben de doelstelling niet gehaald dit seizoen, maar we willen er alles aan doen om het goed af te sluiten en zoveel mogelijk punten te halen. De komende twee weken willen we zes punten,’ aldus Cocu, die daarmee voor de zoveelste keer met een voorspelbare maar weinig logische opstelling aan de uitbeurt in Groningen zal beginnen. Dat wil zeggen dat basisspelers als Propper, Guardado en van Ginkel in een fantasieopstelling op een voor hen ongewone positie kunnen komen te staan, met louter als doel deze spelers ’tevreden’ te houden.

Eerder dit seizoen speelde van Ginkel als een verkapte linksbuiten en mocht Locadia ook op diverse posities zijn opwachting maken. Ook ‘nummer 10’ Pereiro speelt geregeld op wildvreemde posities behalve op de juiste. Bart Ramselaar verdween vlak na de winterstop al van het middenveld naar de linksbuiten positie. De enigszins acceptabele resultaten in deze wedstrijden verdoezelde de vraagtekens rond deze uiterst merkwaardige opstellingen naar de achtergrond.

De geplaagde coach weigert om met nieuw elan een tipje van de sluier op te lichten wat volgend seizoen aangaat. Het is een verkeerd signaal voor alle talentvolle jeugdspelers. Immers doorbreken bij PSV komt sporadisch voor; een échte kans krijgen in het eerste elftal al evenmin. Spelers als Lammers, Gudmundsson en Rigo, spelen wekelijkse vol enthousiasme hun wedstrijden voor jong PSV terwijl de gearriveerde vedetten als Willems, Propper en Arias niet de 100% focus hebben en louter met toekomstige werkgevers en carrières bezig zijn. Cocu wil duidelijk zijn spelers tevreden houden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in