Home Nieuws ‘We hebben bij Dortmund de PSV pass’

‘We hebben bij Dortmund de PSV pass’

46
0

Dortmund coach Tuchel was gisteren te gast op het symposium van de KNVB. De Duitser kijkt naar de topclubs in Nederland en werkt zelfs met zogenaamde Ajax en PSV passes.

Tuchel vindt dat Nederland het vooral op zijn Hollands moet blijven doen. “Jullie zijn een creatief volk. Als dan door de KNVB aan mij een advies wordt gevraagd aan de coaches, zeg ik: Het is jullie job om die creativiteit zichtbaar te maken in het voetbal”, zegt de Duitser tegen De Telegraaf. Hij onthult dat hij als beginnend trainer de oefenvormen van Wiel Coerver en Foppe de Haan doornam.

“Ik heb vroeger veel gekeken naar de video’s van Foppe de Haan”, vervolgt Tuchel tegen de NOS. “Ik heb veel Nederlandse elementen toegepast. Bij passes bijvoorbeeld. We hebben bij Dortmund een Ajax-pass. En bijvoorbeeld een PSV-pass.” Hij vindt niet dat Nederland pottenkijkers buiten de deur had moeten houden. “Je kan bij een Italiaanse kok in de keuken kijken, maar ik weet zeker dat je pasta nooit zo lekker zal worden als die van hem.”

In Zeist besloot Tuchel met een positieve noot voor het Nederlandse voetbal. “Heb geduld. Blijf bij je eigen identiteit. Dan ga je vanzelf weer winnen. Het succes van de Duitse nationale ploeg? Na enkele mislukkingen hebben alle betrokken partijen voor dezelfde lijn gekozen. Daar plukken ze nu de vruchten van.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in