Home Nieuws 2017 – 2018: Meer lef en een andere aanvoerder

2017 – 2018: Meer lef en een andere aanvoerder

42
0

Aan de hand van een analyse blikt AD Sportwereld vooruit op het nieuwe seizoen voor PSV. De krant denkt daarbij te weten dat Philip Cocu een nieuwe aanvoerder zal benoemen.

‘De kans is groot dat naast Ajax en Feyenoord ook PSV een andere aanvoerder krijgt. Luuk de Jong is er nog, maar hij heeft nu wel even genoeg aan zichzelf. Marco van Ginkel zou hem als captain kunnen opvolgen. PSV is bezig de middenvelder te kopen van Chelsea en te binden in een langjarig contract. In de aanval en op het middenveld is PSV met Van Ginkel erbij ‘klaar’, zo gelooft technisch manager Marcel Brands. Zijn werk ligt achterin. Namen vallen volop, onder wie die van AZ-talent Derrick Luckassen. Maar ook ervaring en persoonlijkheid zijn nodig nu het vertrek van Héctor Moreno een flink gat brandt in de pikorde’, schrijft de krant.

Het medium ziet ook voor Cocu een andere rol weggelegd in tijden van tegenslag en denkt dat de trainer van PSV zich wel moet door ontwikkelen. ‘Cocu werkte niet anders dan in de twee succesjaren hiervoor, gemakzucht zit niet in zíjn karakter. Wél mag je eisen dat Cocu zich als trainer doorontwikkelt. Dat hij soms ook uit zijn comfortzone treedt om zichzelf en spelers uit te dagen. Een vleugje Co Adriaanse, dat mag er wel bij. Neem een keer direct risico als je thuis tegen Rostov móet winnen om door te gaan in Europa. Of: speel sneller va-banque als je bij Roda JC op 0-0 staat. Want tien gelijke spelen, die waren fataal in de titelstrijd’. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in