Home Nieuws Cocu erkent: De druk op mijn positie zal toenemen

Cocu erkent: De druk op mijn positie zal toenemen

40
0

Phillip Cocu is ondanks de beschamende Europese uitschakeling tegen NK Osijek in ieder geval tevreden over de strijdlust van zijn ploeg.

Een trainer die na een Europese uitschakeling over inzet en strijdbaarheid begint zit in zwaar weer. En PSV zit in zwaar, met hoofdcoach Philip Cocu voorop. Gert Jan Verbeek was het na afloop niet eens met Cocu en zag een PSV wat niet ten koste van alles wilde winnen. De ploeg straalde in het hete Osijek inderdaad niet de wilskracht uit om een minimale tegenstander als deze de wil op te leggen. De Kroaten mochten bijvoorbeeld naar hartenlust tijdrekken zonder dat een PSV’er zich daar druk over maakte.

De verdedigende acties van Isimat en Brenet waren soms onthutsend zwak te noemen. Beide verdedigers speelde een dramatisch slechte wedstrijd met vele fouten tot gevolg. Marco van Ginkel lijkt met een band om de arm ook een andere speler dan zonder band om diens arm. PSV zakte in zijn totaliteit voor de tweede keer in 7 dagen door de ondergrens.

Hoewel PSV ook in Kroatië amper tot kansen kwam, was Cocu wel te spreken over de getoonde inzet. “Ik heb in ieder geval gezien dat het team de volle honderd procent heeft gegeven, misschien zelfs wel meer”, in gesprek met FOX Sports. “Dat eis ik ook van ze. Je kunt een goede of minder goede wedstrijd spelen, maar daar mag het nooit aan liggen.”
Cocu vond dat PSV op bezoek bij Osijek gevaarlijker was dan in Eindhoven. “We brachten hier meer dan thuis bij ons, onder zware omstandigheden”, doelt Cocu op het drukkende, warme weer in Kroatië. “Maar de echte klap van deze uitschakeling, die komt pas later.”

Later, op de persconferentie, moest Cocu toegeven dat het logisch is dat de druk op zijn positie zal toenemen. “Dat is logisch. We hebben een doelstelling niet gehaald.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in