Home Nieuws Defensie PSV baart zorgen; Cocu wijst naar Brenet

Defensie PSV baart zorgen; Cocu wijst naar Brenet

56
0

De zege op AZ is voor PSV én Philip Cocu een prima start. Het chagrijn ebt zo wat weg na de desastreuze seizoensstart en uitschakeling in Europa.

Toch vallen er wat aandachtspunten te noteren na het soms defensieve geklungel in de wedstrijd tegen AZ. De defensie maakte namelijk een matige indruk. Daarom zag Cocu zich genoodzaakt Joshua Brenet al na 31 minuten te vervangen door Kenneth Paal.

Cocu is hard voor Brenet. ‘Er valt weinig toe te lichten’, reageerde Cocu op vragen over die wissel. ‘Hij speelde gewoon niet goed. Er kwam daar veel gevaar vandaan. Hij gleed uit en werd geklopt op snelheid door Weghorst, terwijl hij normaal een van onze snelste spelers is. Voor een speler is zo’n wissel een moeilijk moment en als trainer doe je het liever ook niet, maar ik denk dat we weinig keuze hadden. We gaan nu samen aan de slag om te zorgen dat hij weer de oude Brenet wordt, maar hij heeft het nu even moeilijk’, keek Cocu al vooruit.

Over Paal was hij wel positief. ‘Hij moest even wennen, maar heeft het uiteindelijk hartstikke goed gedaan.’

Toch zal de defensie Cocu maar ook de achterban zorgen blijven baren. De belangstelling van Burnley voor Nicolas Isimat-Mirin, waar het Franse Canal+ melding van maakt, komt daarom ook ongelgen. ‘Je moet overal rekening mee houden in deze markt. Maar van mij hoeft er geen enkele speler meer weg. De enige rond wie wat speelt, is Luuk de Jong. Dat weten we. In ons team kunnen we dat opvangen als hij vertrekt. Maar verder zit ik niet te wachten op vertrekkende spelers in deze fase.’


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in