Home Nieuws Eis Lozano naar 3 duels schorsing

Eis Lozano naar 3 duels schorsing

63
0

De tuchtcommissie is PSV niet gunstig gezind. Na de vrijspraak voor Locadia trekt de commissie nu hard van leer en lijkt PSV daarmee harder te willen straffen.

De aanklager heeft zijn eis voor de rode kaart voor Hirving Lozano verhoogd naar drie duels schorsing. Peter Fossen vroeg namens PSV om vrijspraak. Hij betoogde dat het ging om een tackle met één been op de bal en dat de Mexicaan vervolgens uitgleed. De grensrechter, die dichtbij stond, reageerde niet zoals vele collega lijnrechters niet of nauwelijks reageren maar Blom daarentegen wel. De scheidsrechter kwam in volle sprint naar de zijlijn. PSV beweerde dat Blom op een afstand van 67 meter zijn oordeel velde.

Volgens Blom was het een buitensporige tackle met twee benen van voren op de opponent. Een ieder die de overtreding gezien heeft kan niet ontkennen dat de Mexicaan met twee benen inkomt, waarbij één been wegglijdt. Niettemin blijft duidelijk waarneem dat Lozano onnodig gevaarlijk inkomt. Na de wedstrijd constateerde de scheidsrechter een wond bij Dumfries waar hij geraakt werd. Volgens de aanklager moet Lozano Dumfries gezien de wond flink geraakt hebben en daarmee een risico hebben genomen. Vrijdagochtend doet de tuchtcommissie uitspraak.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in