Home Nieuws Verslavings gevoelige Jonathan Reis wil terug naar Nederland

Verslavings gevoelige Jonathan Reis wil terug naar Nederland

153
0

Jonathan Reis is inmiddels al weer 28 jaar oud en heeft al berucht verleden op diverse internationale voetbalvelden achter de rug. Reis is verslavingsgevoelig maar zou deze situaties inmiddels volledig onder controle hebben. Reis wil terug naar Nederland. 

Op dit moment speelt hij in Japan bij Hokkaido Consadolo SapporoEind 2013 vertrok hij bij Vitesse nadat hij eerder door Peter Bosz uit de selectie werd gezet na een ruzie. Reis keerde vervolgens terug naar Belo Horizonte, maar kon zijn leven daar ook niet op de rit krijgen. “Ik was egoïstisch en ging heel veel uit, het nachtleven van Belo Horizonte in. Mijn geld raakte zo snel op. Ik gaf het allemaal veel te gemakkelijk uit en kon niet meer goed voor mijn gezin zorgen”, zegt Reis in een interview met VICE Sports.

Reis draait niet om de feiten heen en erkent dat hij gevoelig is voor verslavingen en dat hij deze verleidingen vaak niet kon weerstaan. Openlijk benoemd hij zijn drank- en drugsprobleem. “Mijn vrouw is gelukkig altijd op me in blijven praten om weer te gaan voetballen bij een profclub. Op oudejaarsavond van 2015 besloot ik het roer om te gooien. Ik zei tegen mijn vrouw: ‘Ik stop met alcohol en uitgaan. Ik ga mijn leven veranderen.’ Daar was ze blij mee, maar ze wou het natuurlijk ook zien gebeuren. Na een jaar zonder discoleven was ik weer profvoetballer.” Reis keerde in 2016 terug in het profvoetbal bij het Turkse Boluspor, maar vertrok daar al snel door niet-nagekomen beloftes. Via een Braziliaanse amateurclub belandde hij in Japan, waar hij nu op het hoogste niveau speelt en het goed doet. Reis scoorde dit seizoen al zes keer in twaalf duels.

Volgend jaar wil hij mogelijk een transfer maken. “Ik zou het liefst teruggaan naar Nederland, omdat ik daar de taal al spreek en weet hoe alles werkt. Ik kan er straks terugkomen met een andere mentaliteit dan ik vroeger had. Maar ik denk dat niet iedereen in Nederland weet dat ik veranderd ben. Ze denken misschien dat ik nog steeds de Jonathan Reis van 21 jaar ben, die niet wist waar hij mee bezig was”, aldus de 28-jarige Braziliaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in