Home Nieuws ‘Linksback’ Zinchenko: ‘PSV was een goede periode’

‘Linksback’ Zinchenko: ‘PSV was een goede periode’

77
0

Vorig seizoen maakte Oleksandr Zinchenko deel uit van de selectie van PSV. De Oekraïner gold en geldt nog steeds als groot talent, dus er werd veel van hem verwacht toen hij als huurling van Manchester City aansloot bij PSV.

Guardiola was er veel aan gelegen Zinchenko onder Philip Cocu te laten trainer maar heeft de aanvaller nu verrassenderwijs omgeturnd tot linksback.

Uiteindelijk kwam de jonge Zinchenko maar tot 17 wedstrijden, waarvan 6 in de basis. PSV wilde dan ook geen gebruik maken van de optie om hem nog een jaar te huren, waardoor Zinchenko weer terugkeerde bij City.

Onder Guardiola maakt Zinchenko steeds vaker deel uit van de wedstrijdselectie en krijgt in bekerwedstrijden ook zijn kans in de basis. Niet als aanvallende middenvelder  maar als linksback. In het FA Cup duel tegen Burnley mocht de Oekraïner vanaf de aftrap beginnen. Na de met 4-1 gewonnen wedstrijd, had hij een interview met Manchester Evening News en kreeg onder meer de vraag of PSV een slechte stap voor hem was geweest.

“PSV was een goede ervaring voor mij en een geweldige plek voor jonge voetballers met het stadion, het traingscomplex, de mensen en de fans. En het voetbal was goed. Voor mij was het een goede tijd,” aldus Zinchenko. “Dit is pas mijn tweede jaar hier. In Rusland en Oekraïne spelen ze heel ander voetbal. Ik ben er nu aan gewend, maar vorig jaar was mijn eerste jaar met ander voetbal en een andere mentaliteit. Ik had tijd en geduld nodig.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in