Home Nieuws Kritiek op Feyenoord: ‘PSV. De meest open topclub van Nederland’

Kritiek op Feyenoord: ‘PSV. De meest open topclub van Nederland’

112
0

In Rotterdam is dit seizoen een seizoen zoals alle andere seizoenen. De club staat een straatlengte achter op de koploper en richt zich daarom op het bekertoernooi.

De nieuwe algemeen directeur stak vorige week een cynische nieuwjaarstoespraak over zijn nieuwe werkgever af. De voormalig NOS man vond het nodig Feyenoord een club te noemen waar men in den landen medelijden mee had én vond het ook nodig de transfer van Wesley Sneijder naar Qatar te becommentariëren. Tussendoor trok de ontredderde nummer 5 van de Eredivisie Ayoub van FC Utrecht aan. Transfervrij en een typische subtopspeler. Kortom, Feyenoord is weer helemaal zichzelf.

Voor columnist Sjoerd Mossou reden de club uit Rotterdam langs de meetlat te leggen. In zijn column haalt hij hard uit naar het beleid van de Rotterdammers, die zich als ‘houvast’ helemaal gericht hebben op de kraker tegen PSV van volgende week woensdag. Mossou snapt niets van de Rotterdamse directie, te beginnen met de besloten trainingen, die hij ook weer vergelijkt met PSV en de Herdgang.

Het is één van de kurken waar de grootste Nederlandse volksclub op drijft. Een symbool van aanraakbaarheid, van dicht bij je eigen fans blijven. Een grondwaarde, zoals PSV niet los valt te zien van de open, zachte gemoedelijkheid van de Herdgang.
Het woord ‘volksclub’ is bij Feyenoord geen holle frase; deze club is vrijwel letterlijk van de mensen. Het ‘volk’ is zo innig vergroeid met de identiteit van Feyenoord, dat de grootst denkbare zuinigheid is geboden.
Geen enkele speler, geen enkele trainer, geen enkele beker is bij Feyenoord waardevoller dan het imago van volksclub. Het is hartstikke leuk om naar Arsenal of FC Barcelona te wijzen, maar de vergelijking met een club als Schalke 04 is veel relevanter. Niemand die het in Gelsenkirchen in zijn botte kop haalt om zich dagelijks af te sluiten van de eigen aanhang. Besloten trainingen? Een absolute uitzondering. U kunt er nu op wijzen dat Schalke nooit wat wint, maar wie staat er in Nederland bovenaan? Juist. PSV. De meest open topclub van Nederland.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in