Home Nieuws ‘De realiteit is dat wij in staat zijn het ploegen in deze...

‘De realiteit is dat wij in staat zijn het ploegen in deze poule lastig te maken’

43
0

Mark van Bommel bekijkt de Champions League campagne van PSV dit seizoen als een positieve campagne ondanks het geringe aantal punten.

Van Bommel vindt dat PSV in staat is gebleken de grote clubs weerstand te bieden. Een gehavend Barcelona hoeft nu voor PSV niet voordelig uit te pakken omdat de Catalanen overlopen van kwaliteiten.

Onder anderen Luis Suárez, Jasper Cillessen, Thomas Vermaelen, Arthur, Rafinha en Sergi Roberto kampen met blessures en zijn dinsdag niet naar Eindhoven afgereisd. Lionel Messi en Philippe Coutinho zitten wel in de Barcelona-selectie.

“Blessures zijn nooit prettig, maar Barcelona heeft een brede selectie met veel goede spelers. Ik weet zeker dat ze een aardig representatief elftal op het veld kunnen zetten”, zei Van Bommel dinsdag op zijn persconferentie in Eindhoven.

Barcelona leeft niet met veel vertrouwen toe naar het treffen met PSV, want de ploeg van trainer Ernesto Valverde bleef zaterdag bij Atlético Madrid (1-1) voor de zesde keer dit seizoen zonder zege. Van Bommel denkt niet dat de Catalanen daar in de war van zijn geraakt. “Het is niet zo dat ze in een zware crisis zitten. De resultaten van Barcelona in de competitie zijn dit seizoen misschien niet helemaal naar verwachting, maar ze staan er niet slecht voor. Het blijft een topploeg die elke wedstrijd wil winnen.”

Hoewel PSV drie van zijn eerste vier groepsduels verloor, heeft Van Bommel genoeg vertrouwen in een goede afloop tegen Barcelona. “Natuurlijk wordt het zwaar, maar de realiteit is dat wij in staat zijn het ploegen in deze poule lastig te maken. Dat het opnieuw moeilijk wordt, is vrij logisch.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in