Home Nieuws Luuk de Jong wenst niet meer voor Oranje uit te komen en...

Luuk de Jong wenst niet meer voor Oranje uit te komen en stopt per direct als international

493
4

Een rigoureuze beslissing van Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV heeft per direct een punt gezet achter zijn interlandcarrière.

Luuk de Jong speelde 39 wedstrijden voor het Nederlands elftal en kwam acht keer tot scoren maar vindt het genoeg geweest. “Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal”, zegt De Jong. “Voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

De aankondiging van De Jong kwam ongeveer een uur voor bondscoach Ronald Koeman de voorselectie van Oranje bekendmaakt. De Jong maakte in februari 2011 onder de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij deed als invaller mee in een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (3-1-zege). Vanaf 2015 speelde Luuk de Jong elk jaar minimaal twee wedstrijden voor Oranje.

De Jong maakte drie eindtoernooien mee met het Nederlands elftal: het EK 2012, het EK 2021 en het WK van eind vorig jaar. Alleen in 2012 kwam hij geen enkele keer in actie voor Oranje. De laatste wedstrijd van De Jong was de kwartfinale tegen Argentinië op het WK in Qatar. De spits kwam toen in de 64e minuut het veld in. In de verloren penaltyserie was hij een van de drie Nederlanders die hun strafschop wél verzilverden.


4 REACTIES

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: psvinside.nl/luuk-de-jong-wenst-niet-meer-voor-oranje-uit-te-komen-en-stopt-per-direct-als-international/ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in