Home Nieuws Kranten niet onder de indruk van PSV, Drommel krijgt positieve beoordelingen

Kranten niet onder de indruk van PSV, Drommel krijgt positieve beoordelingen

591
0

PSV won voor het eerst sinds de gewonnen uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena weer een uitwedstrijd. De winst in Waalwijk was tevens de eerste uitoverwinning van het kalenderjaar 2023.

De winst is Waalwijk is redelijk positief ontvangen, temeer omdat het spel van de ploeg van Ruud van Nistelrooij redelijk dwingend te noemen was. PSV speelde zeker niet top en was slordig in het afronden van kansen en in de passing maar overall waren de intenties goed te noemen. RKC werd in de eerste helft steeds snel onder druk gezet zonder dat de ploeg uit Waalwijk bij rust al met 0-3 achter stond.

Ook zijn er positievere geluiden te horen over Joël Drommel. De doelman lijkt stappen te hebben gemaakt in zijn ontwikkeling. De Telegraf ziet ontwikkeling bij de doelman, die door de blessure van Walter Benítez nu onder de lat staat. ‘De 26-jarige keeper, die de geblesseerde Walter Benitez verving, had met een degelijke partij een substantieel aandeel in de eerste uitzege van de Eindhovenaren in Eredivisie-verband in vier maanden tijd. Een mooi moment voor Drommel na een zwaar jaar, waarin hij zijn plek onder de lat kwijtraakte bij PSV en als bankzitter in de anonimiteit verdween’, schrijft de krant.

Het Eindhovens Dagblad ziet dat PSV lering trekt uit voorgaande uitwedstrijden. ‘PSV is door schande en schande wijzer geworden’, begint de krant na de uitbeurt in Waalwijk.

‘Net als de andere topclubs boekte ook PSV een 0-1 overwinning. De Eindhovenaren hadden het wel lastig op bezoek bij RKC Waalwijk. ‘PSV is door schade en schande wijzer geworden, maar nog lang niet stabiel’, zag het Eindhovens Dagblad. ‘Aanhaken, wegwezen en blij zijn met het serietje dat eindelijk is gemaakt. PSV liet er zondagmiddag in Waalwijk aanvankelijk geen misverstand over bestaan dat de club niet van plan is om dit seizoen nog cadeautjes aan bescheiden teams uit te delen. Daarna ging het na rust nog bijna mis, maar de drie punten gingen toch mee naar Eindhoven.’

De regionale krant ziet dat Ruud van Nistelrooij keuzes heeft gemaakt in aanvallend opzicht. ‘Van Nistelrooij heeft er even voor nodig gehad om te ontdekken dat Fábio Silva en Johan Bakayoko op dit moment de meest logisch opties voor de offensieve posten op de flanken zijn. Zeker Bakayoko heeft het de afgelopen weken prima ingevuld voor zijn team en boekt ook het rendement dat bij zijn positie hoort. Met zijn vierde goal in vijf officiële wedstrijden was hij vanaf de rechterkant zondagmiddag wederom bepalend voor PSV.’


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in