Home Nieuws Vertessen na 300 minuten Union, twee assists en twee goals op weg...

Vertessen na 300 minuten Union, twee assists en twee goals op weg naar Rode Duivels

2113
1

De transfer van Yorbe Vertessen naar Union Sint-Gillis heeft zo zijn waarde gehad voor zowel de speler, voor PSV als voor de club uit Brussel.

Yorbe Vertessen is door zijn transfer naar de Belgische Jupiler League nog altijd speler in een Europees toernooi want Union is tegenstander van Union Berlin. Vertessen had een lichte voorkeur voor Manchester United. Het Nieuwsblad interviewde de Belg deze week en wees daarbij ook naar Cody Gakpo, die afgelopen weekend met 7-0 won van de ploeg van Erik ten Hag. “Cody, die ik beschouw als de beste speler met wie ik bij PSV gespeeld heb, heeft twee keer gescoord.”

“Die eerste goal was typisch Cody: naar binnen komen en de verre hoek zoeken. Dat tweede doelpunt was ook prachtig gedaan, het benaderde de perfectie”, aldus Vertessen in gesprek met het Belgische medium. “Ik ben blij voor hem dat zijn transfer naar Liverpool zo goed is uitgepakt. Cody was iemand die vaak met me sprak om me vertrouwen te geven. Hij gaf me ook vaak advies, hij heeft me veel gesteund.”

Vertessen geldt voor Belgische media ook als een interessante voetballer. De spits is door zijn snelheid nu eenmaal een unieke speler waar menig club graag in wenst te investeren en dat deed Union dan ook. Inmiddels staat de teller op 328 minuten speeltijd. Het leverde twee goals en twee assists op en dus denkt men in Belgie dat de potentie van Vertessen verder reikt dan de competitie. Ook interlandvoetbal lonkt, denkt Het Nieuwsblad. ‘Ik heb mezelf beloond voor het harde werk’, zegt de aanvaller in gesprek met het medium De Morgen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in