Home Nieuws Analisten tonen begrip voor reserverol Sangaré maar pleiten voor basisplaats tegen Ajax

Analisten tonen begrip voor reserverol Sangaré maar pleiten voor basisplaats tegen Ajax

786
1

PSV wist zondagmiddag met 2-3 te winnen van FC Volendam, maar deed dit opnieuw zonder Ibrahim Sangaré. En dus richten de heren analisten de pijlen op de Ivoriaan én op de trainer die hem op de bank houdt.

De Ivoriaan kwam wel als invaller dan wel binnen de lijnen, maar mocht dus opnieuw niet starten in de basis van trainer Ruud van Nistelrooij. Zijn invalbeurt was te kort om te beoordelen. Wel had de middenvelder één goede interceptie en een aantal zwakke lakse momenten.

“Dat begrijp ik wel”, reageert Pierre van Hooijdonk aan tafel bij NOS Studio Voetbal op de reserverol van Sangaré. “Tegen de mindere tegenstanders in de competities snap ik dat wel. Guti is wat rustiger en comfortabeler aan de bal en die heb je vaker tegen dit soort ploegen in de Eredivisie. Het is wel weer zuur dat je Sangaré voor veel geld kon verkopen, maar ik sluit ook niet uit dat je alsnog het clausule-bedrag wel vangt voor hem.”

“Zijn profiel. Kijk, in Nederland krijgt hij veel kritiek”, gaat Van Hooijdonk verder. “Maar dat komt omdat wij in Nederland altijd alleen maar kijken wat hij mét de bal kan. Als hij naar de Premier League kan gaan. Daar heeft hij het profiel voor. Hij is groot en sterk. Bij iedere middenmotor zou hij in de basis staan”, is van Hooijdonk van mening.

“Ik zou hem zeer zeker wel opstellen tegen Ajax”, reageert Ibrahim Afellay. “Met name in de grote wedstrijden. Aan de bal doet hij veel verkeerd, maar hij verovert ook zo veel ballen en brengt zoveel fysieke kracht met zich mee. Ik zou hem zeker op het middenveld zetten. Ik zou hem laten spelen in plaats van Gutiérrez”, aldus Afellay.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in