Home Nieuws Beslissende Branco van den Boomen wint Coupe de France | Ook in...

Beslissende Branco van den Boomen wint Coupe de France | Ook in bekertoernooi assistkoning

302
2

Een volgepakt en uitverkocht Stade France in Parijs was zaterdagavond het decor van Nantes – Toulouse.

In de finale liet Toulouse niets heel van FC Nantes: 1-5. De Nederlanders bij Toulouse hadden een aanzienlijk aandeel in de prijs.

In 1957 pakte Toulouse, dat toen nog speelde onder de naam FC Toulouse, voor het laatst de beker. Met name Branco van den Boomen, die in de belangstelling van PSV staat, pakte de hoofdrol in het bekertoernooi. Na vijf minuten pakte Toulouse via Logan Costa de leiding. Van den Boomen verzorgde de assist. Van den Boomen is met vijf assists de beste aangever van het Franse bekertoernooi.

Het nog maar zeer de vraag of Toulouse door de bekerwinst komend seizoen ook in de Europa League actief mag zijn. Omdat Toulouse onderdeel is van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird had de UEFA slecht nieuws voor de club. RedBird is namelijk ook eigenaar van AC Milan en omdat de Italiaanse topclub ook in een Europese competitie uit zal komen, vertellen de reglementen dat er voor Toulouse geen plaats is. Belangenverstrengeling houdt een Europees avontuur tegen.

Branco van den Boomen staat inmiddels in de nadrukkelijke belangstelling van PSV. Althans, dat melden Franse media. De verwachting is dat Branco van den Boomen zijn transfervrije status zal gaan verzilveren.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in