Home Nieuws PSV wint enerverende bekerfinale na krankzinnige strafschoppenserie

PSV wint enerverende bekerfinale na krankzinnige strafschoppenserie

311
1

PSV heeft zondag na een ware thriller de KNVB Beker gewonnen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij was na strafschoppen (2-3) te sterk voor Ajax.

In een eerste helft, waar het meer draaide om vechtvoetbal en vele kleine opstootjes, was het Ajax dat na een uiterst discutabel moment op voorsprong kwam. PSV had een hoekschop moeten krijgen, nadat Jarrad Branthwaite de bal tegen een Ajacied kopte. Scheidsrechter Dennis Higler besloot Gerónimo Rulli echter een doeltrap te geven, waarna de Amsterdammers uit het niets op 1-0 kwamen. Bergwijn schoot via Branthwaite raak.

PSV kwam na rust beter aan voetballen toe en kreeg via invaller Thorgan Hazard loon naar werken. De buitenspeler kon simpel binnentikken na goed doorzetten van Xavi Simons: 1-1. Via diezelfde Simons kreeg PSV ook een goede kans op de 1-2, maar gescoord in reguliere speeltijd werd er niet meer. Brobbey liet namens Ajax eerder nog na om de wedstrijd in het slot te gooien.

In de verlenging vielen de spelers bij bosjes neer en was het vooral wachten op de beslissende strafschoppenreeks. Hierin trok PSV uiteindelijk aan het langste eind. Brian Brobbey, Jurrien Timber en Edson Álvarez faalden hopelijks aan Amsterdamse zijde, terwijl André Ramalho en Ibrahim Sangaré hun zenuwen vanaf elf meter ook niet de baas waren. De missers van PSV bleken uiteindelijk niet fataal. Fábio Silva bezorgde Van Nistelrooij en zijn mannen na een krankzinnige strafschoppenserie de beker.