Home Nieuws Kan PSV revanche nemen voor het puntenverlies in Sittard?

Kan PSV revanche nemen voor het puntenverlies in Sittard?

420
1

Kan PSV revanche nemen voor het puntenverlies in Sittard?

In de aanloop naar de 32e speelronde gaan de gedachten bij veel PSV-fans terug naar de eerste speelronde, waarin de ploeg op bezoek ging bij Fortuna Sittard. Destijds maakte Burak Yilmaz in de achtste minuut van de extra tijd van de tweede helft nog de gelijkmaker uit een strafschop. De Limburgse club is vier maanden later vrijwel zeker van handhaving, terwijl PSV nog volop strijdt voor een Champions League-ticket.

Sinds het 1-1 gelijkspel bij Vitesse op 19 maart heeft PSV zeven officiële wedstrijden op rij gewonnen en daarmee heeft de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij de tweede plek in de Eredivisie stevig in handen. Door de beide zeges tegen Ajax en de nipte overwinning op Sparta van afgelopen weekend heeft PSV bij het ingaan van de 32e speelronde een voorsprong van vijf punten op Ajax. Inzet in de resterende drie wedstrijden is een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

Tegenstander Fortuna Sittard snakt naar het einde van het seizoen en zette na drie nederlagen een hele grote stap naar handhaving door afgelopen week met 2-0 te winnen van directe concurrent Vitesse. Fortuna heeft 35 punten uit 31 wedstrijden en staat op de twaalfde plek van de Eredivisieranglijst. Het heeft handhaving zonder het spelen van play-offs binnen handbereik. Nummer 16, Excelsior, heeft zeven punten minder.

Clubtopscorer Xavi Simons is met 15 treffers en 8 assists betrokken bij 23 van de 82 doelpunten van PSV en scoorde ook in de heenwedstrijd in Sittard. Topscorer en aanvoerder Burak Yilmaz van Fortuna Sittard heeft negen doelpunten en vier assists achter zijn naam. Hij kwam de voorbije drie competitieduels overigens niet in actie.

Ook op basis van de historische onderlinge resultaten staat PSV met enorm veel zelfvertrouwen aan de aftrap tegen Fortuna Sittard. In de 23 voorgaande ontmoetingen wist PSV 20 keer de volle buit te pakken in de Eredivisie. Slechts driemaal eindigde PSV-Fortuna gelijk en nog nooit wist de geel-groene club een wedstrijd te winnen. Het historische doelsaldo is 63 voor en 12 tegen. De laatste zes onderlinge wedstrijden (inclusief beker) werden gewonnen met de totaalcijfers 22-0.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in