Home Nieuws Nasleep Feyenoord – PSV | AD-journalist kreeg veel over zich heen na...

Nasleep Feyenoord – PSV | AD-journalist kreeg veel over zich heen na koppelen Geertruida aan transfer naar PSV

3258
0

De nasleep van Feyenoord – PSV lijkt nog altijd niet voorbij te zijn. De wedstrijd tussen de nummers één en twee van Nederland van vorige week zondag blijkt volgens verschillende analisten de strijd om de landstitel beslecht te hebben.

Aad de Mos haalde zondagmorgen stevig uit naar de centrale verdedigers van Feyenoord. Gernot Trauner en David Hancko zijn volgens De Mos niet goed genoeg en dat kwam tegen PSV opnieuw duidelijk naar voren, stelde De Mos zondagmorgen vast. Eerder deze week verbaasde Hugo Borst zich al over een andere verdediger van Feyenoord én tevens Oranje-internatinal.

Borst haalde deze week stevig uit naar Lutsharel Geertuida. Aanleiding daarvoor was de actie van de Feyenoord-verdediger aan de zijlijn. Het leverde balverlies op na goed doorgaan van Malik Tillman. Na een voorzet van Johan Bakayoko wist Ismael Saibari de 0-1 binnen te tikken. Volgens Borst kost de actie van Lutsharel Geertruida Feyenoord de landstitel.

“Het stond 0-0 in de topper en Geertruida, een goede voetballer maar niet per se de Edgar Davids van dertig jaar later, die Geertruida deed een ‘Zidane’, een ‘Zidaantje’. Wat dat is? Heel kort door de bocht: ga met je linkervoet op de bal staan, draai rechtsom en neem de bal met je rechtervoet over”, legde Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad dat moment uit.

In het kader van ‘uit de oude doos’ bleek AD-journalist Maarten Wijffels eerder dit seizoen in de podcast van het Algemeen Dagblad Lutsharel Geertuida juist aan PSV te koppelen. De journalist van het Algemeen Dagblad vroeg zich in augustus hardop af wat er zou gebeuren als PSV een poging zou doen om Lutsharel Geertruida bij Feyenoord weg te halen. Dat zei de journalist enkele dagen voordat PSV de Duitse verdediger Bella-Kotchap bij Southampton op wist te pikken. In die fase van het transferwindow was Earie Stewart nog op zoek naar defensieve versterking.

Waar Aad de Mos de beide Feyenoord-verdedigers Gernot Trauner en David Hancko niet goed genoeg vind voor de top, vond Maarten Wijffels Lutsharel Geertuida in ieder geval wel goed genoeg voor PSV. Dat zorgde destijds voor veel verbazing in Rotterdam-Zuid, ondanks dat het achteraf geen serieuze suggestie bleek.

De journalist van het AD stelde redelijk uit het niets in de podcast toen het ging over nieuwe verdedigers voor PSV, de vraag wat er zou gebeuren als ze Geertruida voor 25 miljoen euro zouden kopen bij Feyenoord. PSV zoekt achterin een type Geertruida. “Een beetje de Ruud Gullit-tactiek”, reageerde presentator Etienne Verhoeff daarop. Wijffels: “Het is maar even zo gechargeerd gezegd. Maar stel dat PSV zegt, we doen een last minute overval op Geertruida. Dat zou wat zijn.”

“Het zijn wel grappige gedachten om zo eens te laten gaan”, reageerde Wijffels later op zijn eerder gedane suggestie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in