Home Nieuws Peter Bosz betrok Brands en Stewart bij basisplaats Lozano in Enschede

Peter Bosz betrok Brands en Stewart bij basisplaats Lozano in Enschede

9977
0

Hirving Lozano vervulde een belangrijke rol in de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Vooraf ging het nog even over de fitheid van de Mexicaan. Lozano speelde als international voor Mexico immers nog 120 minuten interlandvoetbal en diende daarna nog uren achtereen de oceaan over te steken.

Het deerde Hirving Lozano allerminst want zijn basisplaats in Enschede is vooraf geenszins in het geding geweest. Althans, dat vertelde Peter Bosz na afloop van de gewonnen wedstrijd in Enschede. Bosz kreeg vragen over het spel van Lozano maar ook over de basisplaats van de Mexicaan.

‘Hoe wist je dat hij er klaar voor was’, vroeg het Eindhovens Dagblad aan Peter Bosz. De trainer gaf een enigszins opmerkelijk antwoord. ‘Dat heb ik aan Earnest en aan Marcel gevraagd’, begon Bosz zijn antwoord op de vraag. De trainer vroeg Stewart en Brands naar de geschiedenis van Lozano bij PSV wat zijn eerste periode in Eindhoven aangaat.

‘Dat heeft hij hier in het verleden vaker gedaan’, doelt Bosz op de lange vliegreizen terug naar Europa na interlands met Mexico. ‘Het is onvoorstelbaar. 120 minuten gespeeld en dan nog reizen vanuit de andere kant van de plas. Ik maakte me daar van tevoren wel zorgen over. Maar als je ziet hoe hij gespeeld heeft. Onvoorstelbaar. Dreigend en bijna alles goed gedaan. Een groot compliment voor die jongen’, aldus een lyrische Peter Bosz in onderstaande video over Hirving Lozano. Bosz ging ook nog in over het gesprek dat de selectie met Johan Bakayoko voerde meteen na afloop van FC Twente – PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in