Home Nieuws Van Hanegem onder de indruk: ‘Als PSV overeind blijft in De Kuip...

Van Hanegem onder de indruk: ‘Als PSV overeind blijft in De Kuip is de titel binnen’

1435
0

Willem van Hanegem geniet niet alleen dit seizoen van zijn Feyenoord maar ook vorig jaar bleek het met de gewonnen landstitel een puik seizoen voor het icoon van Feyenoord te zijn.

Van Hanegem mopperde vorig seizoen vaak op Ruud van Nistelrooij, die hij naar eigen zeggen veel gunde maar toch steeds teleurgesteld geraakte als PSV zag voetballen. Dit seizoen is alles anders. Waar Van Hanegem aan het begin van dit seizoen nog kon mopperen op enkele uitspraken van Peter Bosz, waar hij vroeger bij Feyenoord mee samen wist te werken, is het richting de winterstop alleen maar lof. Willem van Hanegem is onder de indruk van PSV en vreest dat zijn Feyenoord het huidige PSV niet kan bijhalen.

Aanstaande zondag is dan zo ver en staan beide clubs tegenover elkaar in De Kuip. De club van Willem van Hanegem krijgt in een rechtsreeks duel een uitgelezen mogelijkheid om het gat te verkleinen tot vier punten. Maar Van Hanegem lijkt genoeg gezien te hebben. Ook als het Feyenoord lukt om PSV te verslaan, wordt het volgens Van Hanegem een eenzijdige titelrace.

‘Overwinteren in de Champions League zou veel betekenen voor Feyenoord, want eerlijk gezegd denk ik niet dat de competitie nog heel spannend wordt’, schrijft Van Hanegem in zijn column in het AD.

‘PSV wint die wedstrijden gewoon erg eenvoudig. Als ze in Eindhoven in januari nog een sterke centrale verdediger vastleggen of misschien wel twee, haalt helemaal niemand ze meer in. Ook niet als ze volgende week zondag zouden verliezen’, doelt Van Hanegem op de rechtstreekse confrontatie met Feyenoord.

Van Hanegem zag dat PSV de teruggekeerde Noa Lang niet eens nodig had op bezoek bij FC Twente. Wel lijkt de Kromme PSV te adviseren een extra centrale verdediger te halen. ‘Ook zonder Noa Lang kwamen ze niet in de problemen. Het gaat ook vaak over Joey Veerman, maar de ballen neerleggen in de Eredivisie of uit tegen Sevilla, dat is wel een verschilletje, hè? Maar goed, als PSV overeind blijft in De Kuip is de titel eigenlijk al binnen. En dat begin december. Zou toch knap zijn’, aldus Willem van Hanegem over de race om de landstitel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in