Home Nieuws Van Basten heeft weinig vertrouwen maar voormalig Sevilla-verdediger ziet PSV winnen in...

Van Basten heeft weinig vertrouwen maar voormalig Sevilla-verdediger ziet PSV winnen in Sevilla

6413
0

PSV reist dinsdagmiddag naar de Zuid-Spaanse stad Sevilla. De laatste twee uitwedstrijden op Spaanse bodem zijn PSV bepaald niet goed bevallen.

Op bezoek bij Real Sociedad ging PSV in december 2021 met 3-0 onderuit in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League. Op bezoek bij Sevilla gaf PSV het een minuut voor rust en net na rust volledig weg in de Zuid-Spaanse stad. Kortom, zes doelpunten en nul voor. Echter hebben we nu van doen met een ander PSV.

Desondanks is Marco van Basten is er niet gerust op dat PSV komende woensdag een resultaat boekt in Sevilla. Van Basten waakt voor onderschatting en denkt dat PSV niet in staat is om Sevilla te verslaan. Van Basten vindt PSV defensief kwetsbaar, ondanks de geringe hoeveelheid tegendoelpunten in de Eredivisie.

Een overwinning in Sevilla brengt PSV zo goed als zeker naar de laatste zestien van de Champions League. Daarvoor is het wel afhankelijk van het resultaat bij Arsenal – PSV. Voormalig Sevilla-verdediger Khalid Boulahrouz is een andere mening toebedeeld. De analist van Ziggo is ervan overtuigd dat PSV in Spanje kan gaan winnen. “Dat denk ik wel. Zeker ook met de ervaring van de eerdere ontmoeting met Sevilla”, aldus Boulahrouz, die zijn vertrouwen in de ploeg van Peter Bosz uitspreekt.

Rondo-tafelgenoot Van Basten is zoals gezegd kritisch op de laatste linie van de ploeg van Bosz. Van Basten legt het uit: “Ik ben niet zo zeker van mijn zaak. Achterin vind ik ze zeer kwetsbaar. Ik moet het nog zien. Je moet hem winnen, want de laatste wedstrijd is Arsenal thuis.”

Vervolgens geeft Boulahrouz zijn visie op de wedstrijd tegen de geplaagde tegenstander uit Sevilla. De voormalig verdediger denkt dat PSV tijdens Eredivisie-wedstrijden minder getest wordt. “PSV komt op 3-0 en kan dan gaan relaxen, maar tegen dit soort tegenstanders worden een paar momentjes gelijk afgestraft. Aan de bal geloof ik het wel, alleen die momenten dat je in slaap wordt gesust door de tegenstander”, aldus Khalid Boulahrouz,