Home Nieuws Kenneth Perez zag Boscagli als linksback wegkwijnen maar is heden ten dage...

Kenneth Perez zag Boscagli als linksback wegkwijnen maar is heden ten dage lyrisch over Franse topverdediger

1418
0

Olivier Boscagli bleek zondagmiddag in Rotterdam andermaal erg belangrijk voor PSV te zijn. De Franse verdediger maakt in deze vorm zo langzamerhand kans op een selectie voor de Franse nationale ploeg.

De Franse verdediger mag zo langzamerhand een echte topverdediger worden genoemd, die welhaast onmisbaar voor het elftal is geworden. Bosz gaf de van Nice overgekomen verdediger vanaf dag één het vertrouwen en dat weet zich dan ook wekelijks uit te betalen in uitmuntend spel. Zowel verdedigend als in de opbouw blinkt Boscagli wekelijks uit.

Boscagli blijkt ook een uitmuntende passer te zijn, die vanuit de achterhoede de ene na de andere sublieme en strakke pass weet te versturen. In theorie zouden Jerdy Schouten en Boscagli zelfs nog van positie kunnen wisselen gezien het spel van Schouten tegen Feyenoord. Boscagli heeft het vermogen als nummer zes te spelen, hoewel dat gezien het materiaal waar Peter Bosz over beschikt op het middenveld, niet vaak zal voorkomen.

In Rotterdam en in Sevilla bleek Boscagli twee steekjes te hebben laten vallen. Verder maakte de 26-jarige Fransman veel indruk in de topper tegen Feyenoord. ‘Dat is een goede combi’, begon Kenneth Perez bij ESPN over het spel van Boscagli met Schouten naast hem.

Perez onder de indruk: ‘We dachten: is dat wel goed genoeg?’, wijst de Deen naar eerdere jaren van Boscagli bij PSV. We herinneren ons allemaal nog het eerste jaar van Boscagli bij PSV. Mark van Bommel gebruikte Boscagli als linksback maar dat werd bepaald geen succes. In de media werd Boscagli wekelijks als miskoop bestempeld maar inmiddels is zijn status en situatie volledig omgedraaid.

Boscagli voorkwam voor rust de openingstreffer van Santiago Giménez door de bal met zijn noppen nog aan te tikken. Halverwege de tweede helft kopte Boscagli hard binnen uit een corner. Giménez zou de aansluitingstreffer nog maken, maar verder dan dat kwam Feyenoord niet. ‘Hij was heel goed’, blikte Kees Kwakman terug bij het programma Dit was het Weekend op ESPN.

‘Op die goal na’, zei Kenneth Perez, die onder de indruk is van de ontwikkeling van Boscagli maar de Fransman verkeerd zag wegdraaien bij de goal van Feyenoord. In Sevilla maakte Boscagli zoals gezegd ook één foutje. De snelle treffer na rust bleek een misverstand met Ramalho te zijn maar ook een lichtend voorbeeld van zwak verdedigen en halfslachtig ingrijpen.

‘Hij kwam als linksback en dat was een beetje lastig. Als centrale verdediger dachten we: nou, verdedigend, is dat wel goed genoeg? Nu ze een trainer hebben die het voetballende vermogen prevaleert – daardoor stond Schouten achter vandaag, die trouwens ook heel goed speelde – zie je dat dat een goede combi is’, aldus Kenneth Perez over het eerste jaar van Boscagli bij PSV.

Hoe staat het eigenlijk met Bella-Kotchap? Perez weet wel raad met de Duitser. ‘Misschien is Bella-Kotchap een soort van perfecte compagnon. Als straks al het geld komt binnenrollen en hij voldoet, dan kan je hem misschien kopen. Ik denk dat als je bij Boscagli een heel goede verdediger zet, dat je Schouten niet een linie terug hoeft te halen. Wat ze nu missen, is een vervanger voor Schouten of Veerman’, aldus Kenneth Perez over Olivier Boscagli.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in