Home Nieuws Hoofdrol Johan Bakayoko: ‘PSV is voor heel veel mensen al kampioen’

Hoofdrol Johan Bakayoko: ‘PSV is voor heel veel mensen al kampioen’

451
0

PSV werd de grote winnaar van de week van de waarheid, waarin de ploeg van Peter Bosz andermaal drie keer getest zou gaan worden.

Het werd een glorieuze week van de waarheid, waarbij zowel FC Twente als Sevilla PSV alleen leken te kunnen stoppen met grove overtredingen en tackles. Het leverde twee rode kaarten op die beide van grote invloed waren op het eindresultaat. Test nummer drie volgde in de Rotterdamse Kuip, waar een verdedigend Feyenoord trachtte PSV te verslaan.

Het Rotterdamse middenvelder herbergt weinig echte doelpuntenmakers ten op zichte van het middenvelder van PSV, waar alles maar dan ook alles lijkt te kloppen. Of de sleutel van de wedstrijd daar lag, valt niet met 100% zekerheid te zeggen maar de wedstrijd in de Kuip liet zien dat PSV verder is dan Feyenoord.

‘Is de titelrace in Nederland beslist na de 1-2 zege van PSV in Rotterdam?’ Die vraag hoorde we zondagavond bij het Algemeen Dagblad gesteld worden. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka en Maarten Wijffels.

‘Het verschil tussen PSV en Feyenoord was zichtbaar in de spelers die wel leverden deze week’, begon Maarten Wijffels. ‘Bakayoko is een speler van 20 jaar. Hij was tegen FC Twente bij drie goals betrokken en nu in de derde wedstrijd deze week tegen Feyenoord was hij aangever bij 0-1. Als je dat vergelijkt met Stengs bij Feyenoord. Die was er niet dit duel. Dat was gewoon te weinig’, aldus de kritische noot van Maarten Wijffels.

En dus is het gat in de Eredivisie tussen koploper PSV en nummer twee Feyenoord inmiddels tien punten. Het zorgt voor veel teleurstelling in Rotterdam, waar het vertrouwen voor de wedstrijd juist zo groot was.

‘PSV is voor heel veel mensen al kampioen. Ze moeten zichzelf schep houden in die kleinere potjes natuurlijk, maar Feyenoord moet ineens gaan strijden voor plek twee. Dat is wel iets mentaals’, reageert Gouka op de nieuwe situatie in de competitie. ‘AZ en FC Twente komen op twee punten van Feyenoord nu. Dat wordt een nieuwe strijd voor de ploeg van Slot. Ze moeten nu niet achter PSV aanjagen, maar moeten afstand nemen van AZ en Twente’, aldus de kritische Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in