Home Nieuws Van Hooijdonk oneens met Afellay, die blij wordt van meesterzet Bosz: ‘Giménez...

Van Hooijdonk oneens met Afellay, die blij wordt van meesterzet Bosz: ‘Giménez wist er geen raad mee’

12277
0

De zege van PSV in de Kuip zondagmiddag, bleek zondagavond bij Studio Voetbal slechts even onderwerp van gesprek te zijn. Het stoorde vele televisiekijkers maar echt verbazingwekkend is het ook weer niet te noemen. De NOS is en blijft immers de NOS.

Ibrahim Afellay sprak in ieder geval uit blij te worden van de zege van PSV in de Kuip. De keuze van Peter Bosz om Jerdy Schouten in De Kuip als centrale verdediger op te stellen, was volgens Ibrahim Afellay een meesterzet. Schouten was een van de uitblinkers in de gewonnen topper tegen Feyenoord. ‘Daarom ben ik zo blij met een trainer als Bosz.’

Of de zege van PSV op Feyenoord verdiend was? Uiteindelijk wel, vindt Afellay. De analist van de NOS prees bij Studio Voetbal het strijdplan van Peter Bosz. ‘Hoeveel trainers bestaan er die met zo’n voorsprong naar zo’n wedstrijd komen en denken: we gaan de bus parkeren, achterover leunen en lekker counteren? Daarom ben ik zo blij met zo’n trainer als Bosz, die daar niet voor kiest. Sterker nog, hij zet een middenvelder centraal achterin neer. Helemaal niet verdedigen, maar volle bak druk zetten.’

Daarmee doelde Afellay op Schouten, die een linie terugzakte. ‘Dat was zeker een goede zet. Ik hoop dat hij dat de rest van het seizoen blijft doen. Hij ziet gewoon waar het gevaar gaat komen, zat er non-stop tussen. Giménez wist er geen raad mee. Hij speelde een heel goede wedstrijd en het is niet eens een verdediger. Natuurlijk heeft hij Ramalho altijd beschermd en dat is toe te juichen, maar kwalitatief is hij geen meerwaarde voor PSV. Als je Schouten hebt die daar prima kan spelen en je hebt middenvelders als Saibari, dan kun je die beter opstellen’, klinkt het vol bewondering.

Ook tafelgenoot Pierre van Hooijdonk was onder de indruk van Schouten, maar dan op een andere manier. In tegenstelling tot Afellay vond Van Hooijdonk dat er voor Feyenoord voldoende kansen waren om PSV pijn te doen. De statistieken wijzen echter uit dat Feyenoord maar twee serieuze doelpogingen kende op het vijandelijke doel, waar de ploeg van Bosz er zeven noteerde.

‘Ik had gedacht, en dat hoorde je ook van Bosz, dat hij achterin zou staan om van daaruit onder de druk van Feyenoord uit te kunnen komen. Dat vond ik niet echt het geval tot de 0-1. Schouten speelde goed, maar in de verdedigende zin. Ik vind het wel mooi dat je naar De Kuip komt en dat je besluit om te gaan kijken of je Feyenoord de definitieve nekslag toe kan dienen. Als ze hadden verloren, was er nog niet veel aan de hand geweest. Je kon nu een tik uitdelen, daar heeft hij voor gekozen’, aldus Van Hooijdonk over Feyenoord – PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in