Home Nieuws PSV ziet concurrent afhaken in strijd om toptalent uit Venezuela

PSV ziet concurrent afhaken in strijd om toptalent uit Venezuela

6256
0

PSV heeft David Martínez in het vizier. De getalenteerde buitenspeler speelt bij de Venozolaanse club Monagas SC, dat uitkomt op het hoogste niveau van Venezuela.

PSV wordt in Zuid-Amerika al enige weken in verband gebracht met een transfer van het toptalent. Dat wisten zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad enkele weken geleden al te melden. Of de interesse dusdanig concreet is dat de komst van de jonge topvoetballer dichtbij is, is niet geheel duidelijk maar PSV zou de interesse wel kenbaar hebben gemaakt bij zowel de speler als het management van de jonge aanvaller.

David Martínez is inmiddels de vaste de rechtervleugelaanvaller van Monagas SC. Martniez is pas zeventien jaar oud maar was recent wel aanvoerder voor zijn land op het WK voor spelers tot 17 jaar. Eerder dit jaar speelde Martinez al op de Copa America met Venezuela Onder-20.

Zijn talent is rijzende. Bij het nationale jeugdelftal van Venezuela is Martínez de ploeggenoot van jonge PSV’er Yiandro Raap. Raap kwam op zijn beurt twee jaar geleden over van Feyenoord en heeft zijn eerste minuten voor Jong PSV al gemaakt.

Martínez geldt in eigen land als absoluut toptalent. Dat dankt de jongeling ondermeer aan zijn internationale optredens voor de A-kern van Venezuela. Afgelopen zomer debuteerde hij als invaller in een oefenduel met Guatemala. Bij zijn club Monagas SC blijven zijn prestaties ook niet onopgemerkt. De jonge aanvaller scoorde al zes doelpunten in 38 officiële duels.

PSV heeft zeker concurrentie van enkele clubs. Inmiddels is duidelijk geworden dat Ajax is afgehaakt voor de aanvaller. De Amsterdammers zouden ook in de markt zijn geweest voor het talent maar moeten ondermeer omwille van de beperkte financiële situatie in Amsterdam afhaken in de strijd om de jonge aanvaller. Martínez heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Venozolaanse club Monagas SC.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in