Home Nieuws ‘Halve finalist’ DaMarcus Beasley ambassadeur PSV in USA: ‘Wat een ploeg is...

‘Halve finalist’ DaMarcus Beasley ambassadeur PSV in USA: ‘Wat een ploeg is dit zeg!’

1121
0

Tussen 2004 en 2006 speelde de Amerikaan DaMarcus Beasley voor PSV en dus was de Amerikaanse oud-international onderdeel van de ploeg die de halve finale van de Champions League wist te bereiken.

DaMarcus Beasley kwam in 2004 naar PSV en speelde samen met onder meer Alex, Philip Cocu en Jefferson Farfan. Het werd een glansrijke periode vol nationale en internationale successen voor PSV. De Amerikaan is trots op zijn verleden bij PSV en raakt nog altijd niet uitgesproken over de succesploeg. Met veel spelers heeft Beasley nog altijd contact en met Farfan naar eigen zeggen zelfs wekelijks. Het bereiken van de halve finale schepte een band tussen de spelers, die bijna 20 jaar later nog altijd innig te noemen is.

De inmiddels 41-jarige terug Beasley was deze week in Eindhoven omwille van meerdere redenen. De Amerikaan volgt PSV nog altijd op de voet en ziet het elftal van Peter Bosz geregeld live aan het werk. PSV en Beasley sloten deze week een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de Amerikaan de officiele ambassadeur van PSV in de Verenigde Staten wordt.

“Ik ga samenwerken met PSV en ben daarom hier”, begint Beasley tegenover het Eindhovens Dagblad. “In Amerika zet ik momenteel samen met PSV trainingskampen op voor talentvolle spelers uit de buurt van Indianapolis en een aantal steden in de omgeving. Daarvoor zijn Europese trainers nodig en ik heb met PSV een aantal uitwisselmomenten afgesproken.”

“De coaches hebben hier zo’n hoog niveau dat ze in Amerika het voetbal en vooral onze talenten enorm vooruit kunnen helpen”, vervolgt Beasley. “Spelers die veel aanleg hebben, kunnen hier in Eindhoven op stage komen en zo leert PSV al vroeg interessante Amerikaanse talenten kennen.”

Over het huidige PSV is de Amerikaan lyrisch. De meeste wedstrijden ziet Beasley dan ook live op tv. “Wat een aanvallend ingestelde ploeg is dit zeg. Heel aantrekkelijk om te zien. Ze zijn bezig met een onvoorstelbare serie en hebben denk ik de beste ploeg in vele jaren. Het publiek hier op de Oost-tribune is nog altijd even enthousiast en dat is ook de kant van het stadion waar ik voor het eerst mocht scoren. Het huidige PSV is zo offensief ingesteld dat de tegenstander nauwelijks kans heeft om op de helft van PSV te komen. Ik vond het machtig om te zien”, besluit Beasley, die door PSV inmiddels officieel is benoemd tot ambassadeur van de club in de Verenigde Staten. Het doel is PSV promoten in het immense land, dat steeds meer een voetbalnatie begint te worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in