Home Nieuws Overtuigend PSV blaast AZ weg en heeft nu écht zicht op stokoud...

Overtuigend PSV blaast AZ weg en heeft nu écht zicht op stokoud record

653
0

PSV heeft zondag de volgende zege in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer Peter Bosz walste over AZ heen: 0-4.

Het duel met AZ werd vooraf omschreven als een topper, maar in werkelijkheid kwam daar helemaal niets van terecht. Binnen 16 minuten stond PSV namelijk al op een 0-3 voorsprong.

Luuk de Jong kon de score al vroeg openen nadat AZ-doelman Hobie Verhulst de fout inging. De keeper trapte tegen het been van Malik Tillman die goed druk wist te zetten, waarna de bal op de stip ging. Vanaf elf meter bleef De Jong als aanvoerder koel: 0-1.

Slechts twee minuten later was De Jong de aangever bij een prachtig doelpunt van PSV. Saibari speelde de spits in, die de bal met een slimme kaats goed neerlegde voor zijn ploeggenoot. Saibari kon vervolgens een hoek uitkiezen: 0-2.

Sergiño Dest deelde na ruim een kwartier ook mee in de feestvreugde. De links mocht opstomen over de linkerfklank en bedacht zich niet door met een laag diagonaal schot de lange hoek te vinden: 0-3.

AZ stevende af op een blamage. Het deed trainer Pascal Jansen na 35 minuten besluiten om een driedubbele wissel door te voeren. Djordje Mihailovic, Ernest Poku, Tiago Dantas moesten bij AZ het veld ruimen voor Dani de Wit, Ibrahim Sadiq en Kenzo Goudmijn.

PSV nam hierna gas terug, waardoor de Alkmaarders een grotere afgang werd bespaard. In de 57ste minuut was het slotakkoord voor De Jong. De aanvoerder kon tegendraads binnenkoppen uit een voorzet van Saibari.

De voorsprong op Feyenoord in de Eredivisie bedraagt halverwege het seizoen liefst tien punten, terwijl PSV nog slechts één zege verwijderd is van een bijzonder fraai record. Winnen de Eindhovenaren na de winterstop ook thuis van Excelsior, dan evenaart de ploeg van trainer Peter Bosz het record van het PSV uit het legendarische seizoen 1987/88.

Dat elftal – dat dat seizoen de landstitel, beker én Europacup I won – zegevierde onder trainer Guus Hiddink in de eerste zeventien competitieduels.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in