Home Nieuws Luuk de Jong zag wanhoop bij AZ: ‘Ik stond ook te genieten’

Luuk de Jong zag wanhoop bij AZ: ‘Ik stond ook te genieten’

437
0

Luuk de Jong heeft genoten van de overtuigende overwinning van PSV op AZ.

De aanvoerder van PSV kon zich wel vinden in de woorden van de verslaggever van ESPN dat AZ niet was opgewassen tegen het spel van de Eredivisie-koploper. “Simpel voetballen, is het moeilijkste wat er is”, zei De Jong na de ruime zege.

PSV liep al heel snel weg bij AZ en keek na 16 minuten tegen een 0-3 voorsprong aan. “We hadden heel veel power, konden onder hun druk uit spelen en konden heel veel kansen creëren. Ze probeerden ons in het begin vroeg vast te zetten, maar we vonden elke keer de vrije man.”

“Saibari kon wegdraaien, Til kon wegdraaien, Tillman kwam tussen de linies. Daar waren we heel sterk in’, analyseerde De Jong.

De spits is trots dat PSV erin slaagde om AZ telkens vast te zetten door vroeg druk te zetten. Zo schoot Jordy Clasie de bal bij een 0-3 tussenstand zelfs een keer uit wanhoop over de zijlijn, omdat hij zo opgejaagd werd.

“Dat zijn tekenen die we willen zien in een wedstrijd”, aldus De Jong. “We proberen een intensiteit te hebben in een wedstrijd waar tegenstanders hopeloos van worden. Dan zie je dingen ontstaan, dan hoor je ze schelden en weet je dat ze het niet goed voor elkaar hebben. En dan weet je ook dat je zelf goed bezig bent. Dat is mooi om te zien.”

Het geheim achter de zestien competitie zeges op rij is volgens De Jong dat PSV elke wedstrijd honderd procent weet te geven. De aanvalsleider denkt dat zijn ploeg op deze manier de zegereeks nog verder uit kan breiden.

“We waken er heel erg voor met elkaar. In de laatste fase van de eerste helft zakten we toch een beetje in. Daar hebben we het dan over met elkaar, dat we dat niet willen zien.” De Jong was zelf twee keer trefzeker tegen AZ en stond dan ook met een goed gevoel voor de camera: “Ik stond zelf ook te genieten in het veld af en toe.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in