Home Nieuws Peter Bosz verklapt wat hij tegen PSV-spelers zei na masterclass op bezoek...

Peter Bosz verklapt wat hij tegen PSV-spelers zei na masterclass op bezoek bij AZ

2107
0

Bosz heeft lof voor zijn ploeg na de indrukwekkende 0-4 zege op AZ.

In de laatste Eredivisie-wedstrijd voor de winterstop denderde PSV over AZ heen. Bosz werd bij ESPN gevraagd wat hij de spelers had meegegeven na het overklassen van de Alkmaarders.

“Vandaag heb ik alleen maar aangegeven dat we gewoon alles hebben gewonnen voor de winterstop. Dat is wel heel bijzonder. Dat gebeurt niet vaak. Dat hebben wij gedaan en dat ook nog eens met goed voetbal.”

PSV stond na 16 minuten al op een 0-3 voorsprong. Bosz vond zijn ploeg vooral in het eerste half uur een uitzonderlijk hoog niveau halen. “Daar kan ik dan ook heel erg van genieten’, aldus Bosz.

“In het eerste halfuur zat ik rustig. Daarna niet, toen heb ik ook meer gestaan. Toen werd het wat frivoler. Ik zag wat buitenkantjes en het duurde allemaal wat langer. Daar heb ik de spelers in de rust op gewezen. Dat ik niet wilde dat dit als een nachtkaars uit zou gaan.”

“We moesten doorgaan en proberen die vierde, vijfde of zesde te maken”, vervolgde de veeleisende oefenmeester. “Het was niet meer zo sprankelend als in het begin, maar ik vind dat ze het goed hebben gedaan.”

Bosz vond dat PSV in de eerste dertig minuten misschien wel zijn hoogste niveau tot nu toe haalde in dit seizoen: “En dat in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dat is een groot compliment waard. Als we zo spelen in Europa dan winnen we de Champions League. Maar dat negentig minuten volhouden is natuurlijk niet realistisch.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in