Home Nieuws Van Hanegem kan het in navolging van Slot niet nalaten te wijzen...

Van Hanegem kan het in navolging van Slot niet nalaten te wijzen naar scheidsrechterlijke beslissingen in titelrace met PSV

15037
0

Willem van Hanegem ziet zijn Feyenoord al wekenlang de meeste wedstrijden winnen maar constateert tegelijkertijd ook dat zijn club geen stap dichterbij PSV komt.

De verloren thuiswedstrijd in Rotterdam zorgde ervoor dat de achterstand op PSV verruimd werd van 7 naar 10 punten met een dusdanig beter doelsaldo, dat we beter van 11 punten verschil op de ranglijst uit kunnen gaan. Van Hanegem zag zijn club ook in Europa afdalen van het hoogste niveau naar de Europa League.

Kortom, Van Hanegem ziet met lede ogen toe hoe het zijn club nauwelijks lukt de landstitel met verve te verdedigen. Wel is het icoon van Feyenoord realistisch en zegt hij dat PSV vrij verdiend aan kop in de Eredivisie staat. Echter kan het icoon van de Rotterdamse club het niet nalaten om toch ook naar enkele scheidsrechterlijke beslissingen te wijzen.

“Toch staat ondanks alle beslissingen van de scheidsrechters PSV dikverdiend bovenaan”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. Vervolgens stelt Van Hanegem vast dat het PSV in Europa niet tegen heeft gezeten, waarmee hij nog net niet uitspreekt dat dat wel voor zijn Feyenoord gold. Een oud-topvoetballer als Van Hanegem moet toch ook geconstateerd hebben dat Peter Bosz in alle zes de groepswedstrijden in Europa heeft gekozen voor de aanval en dat dat zich uiteindelijk geloond heeft in de vorm voor plaatsing voor de volgende ronde na de winterstop.

“In de Champions League zat het ze niet tegen, maar in de Eredivisie hebben ze laten zien dat ze veruit de sterkste zijn. Niemand kon ze verslaan. Toch geeft één club nog een signaal af dat hoopvol zou kunnen zijn”, wijst De Kromme naar de race om de landstitel.

“FC Volendam is onder Michael Dingsdag natuurlijk geen elftal om lekker naar te kijken. Maar tegen Feyenoord scheelde het erg weinig of ze pakten een puntje. En tegen Heerenveen wonnen ze wel. Dan wapperen al die geleerden weer met statistieken. Maar hoeveel balbezit je wel of niet hebt, is vaak bijzaak. Volendam rolt de rode loper niet uit, verkoopt de huid heel duur en laat zien echt te willen overleven. Als meer clubs zo tegen bijvoorbeeld PSV en Feyenoord spelen, zouden er misschien wat verrassingen tussen kunnen zitten”, aldus Van Hanegem, die ergens nog hoopt dat zijn Feyenoord nog wat dichterbij PSV kan komen.

Tekst gaat verder onder foto

Van Hanegem kon het zoals gezegd niet laten om zo halverwege de competitie nog even naar de arbitrage te wijzen. Hoofdcoach Arne Slot deed deze week precies hetzelfde. Deze week kwam Slot nog maar eens terug op de twee cruciale momenten tegen Fortuna Sittard en FC Twente. Beide wedstrijden wist Feyenoord niet te winnen. Het zorgde bij De Telegraaf voor zeer kritische commentaren richting de trainer van Feyenoord, waarbij men voor het gemak nog vergeet hoe Feyenoord middels 9 extra minuten aan blessuretijd aan het veroverde punt tegen PSV in de eigen Kuip kwam.

“In beide gevallen heeft hij gelijk, aldus Valentijn Driessen over de door Slot aangehaalde moment. “Maar de keren dat Feyenoord voordeel heeft gehad weten we niet, want je hoort geen enkele andere trainer hier over zeuren na afloop”, stelt Driessen in de podcast Kick Off van De Telegraaf.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in