Home Nieuws Opmerkelijk: Peter Bosz kiest voor Joël Drommel tegen FC Twente

Opmerkelijk: Peter Bosz kiest voor Joël Drommel tegen FC Twente

651
1

Een opmerkelijk besluit van Peter Bosz. Een besluit tevens omgeven van enige vraagtekens.

Althans, dat is onze eerste ingeving nadat Peter Bosz woensdagmiddag bekend maakte dat doelman Drommel de eerste keeper zal zijn in het bekertoernooi. In navolging van Ruud van Nistelrooij zal PSV dus onder Peter Bosz ook een andere keeper onder de lat hebben staan dan de eerste keeper Walter Benítez.

Dit moet voor de Argentijnse doelman toch een enorme teleurstelling zijn, schatten we zo in. Zowel Ruud van Nistelrooij als Peter Bosz maken hun keuzes dus niet op basis van kwaliteit. Bosz oppert geregeld dat zijn beste spelers altijd spelen en daarnaast verkondigt de trainer ook steeds voor elke wedstrijd dat ‘met deze elf spelers de kans op een overwinning het grootst is’.

Dat geldt dan niet voor de positie onder de lat want Drommel hoort normaal gesproken niet tot de beste elf spelers. Bovendien mist de doelman ritme want Drommel speelde dit seizoen nog geen minuut in het eerste elftal omdat Bosz de voorkeur geeft aan Walter Benítez. In het bekertoernooi en dus in de bekerwedstrijd tegen FC Twente gelden dus andere wetten en andere regels. Niets ten nadele van Drommel, want het is en blijft een keeper met potentie maar de nog jonge doelman is niet voor niets niet de eerste doelman van PSV.

Tekst gaat verder onder de foto

Bosz liet woensdagmiddag op een persconferentie weten dat Drommel de ‘bekerdoelman’ is zolang PSV in het bekertoernooi blijft. ‘Ik heb voordat het seizoen begon al tegen Joël en Walter gezegd dat Joël in de beker zou gaan keepen. Dat heb ik besloten omdat Joël vorig seizoen als basisspeler in alle bekerduels de KNVB-beker heeft gewonnen’, zei Bosz woensdagmiddag tegen de verzamelde pers.

‘Joël heeft het toen heel goed gedaan en moet die titel ook weer kunnen verdedigen. Hij verdient dit en dat heb ik voor dit seizoen al uitgesproken zodat het voor iedereen duidelijk was. Joël leeft hier nu dus enorm naartoe’, aldus Bosz.

Drommel stopte in de meest recente bekerfinale tegen Ajax de penalty van Edson Álvarez, waarna Fábio Silva PSV naar de winst schoot in de strafschoppenserie. De doelman uit Bussum werd een zogenaamde heldenrol toebedeeld maar speelde tegen Ajax een wedstrijd waarin er tot de strafschoppenserie geen enkel schot op doel werd geproduceerd door de zwakke Amsterdamse tegenstand. Ook niet in de verlenging. Pas na de verlenging, in de strafschoppenserie, lukte het de Amsterdammers pas het eerste schot op doel te produceren. Zelfs in de strafschoppenserie lukte het de ploeg van John Heitinga een aantal keer niet op doel te schieten, waardoor de rol van Drommel uiteindelijk op de gestopte strafschop van Álvarez na, erg marginaal te noemen was.


1 REACTIE

  1. Wow je kunt bijna niet meer laatdunkend schrijven dan dit artikel over Joël. Degene die dit schreef zit waarschijnlijk veel op Twitter (sorry X) ook veel hartelijke posts te schrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in