Home Nieuws Zeer onrustige situatie bij Dortmund, clubicoon Reus probeert ontslag trainer in te...

Zeer onrustige situatie bij Dortmund, clubicoon Reus probeert ontslag trainer in te leiden

1304
0

PSV’s opponent in de achtste finale staat er niet heel best voor. Sportief, financieel en ook beleidstechnisch is het onrustig bij de club uit Dortmund.

De club van Donyell Malen die genoemd wordt voor Johan Bakayoko en eerder voor Noni Madueke in de markt was, maakt een onrustig seizoen door. Na de loting tegen PSV leek men even op te fleuren in de Duitse stad, want PSV is volgens de Duitse media en ook de trainer van Dortmund wel een club die te doen is in februari en maart van het aanstaande kalenderjaar.

Daags na de loting tegen PSV kwam er een boel onrust naar buiten want de positie van de trainer wankelt behoorlijk. Het verhaal daarachter is nauwelijks voor te stellen maar alsnog realiteit in Dortmund. De Duitse sportkrant BILD kent de ins en outs van de situatie rond de grootmacht uit de Budesliga.

BILD meldt dat er een poging zou zijn gedaan om trainer Edin Terzic af te zetten als hoofdtrainer van de Borussen. Een groep spelers zou achter dit initiatief staan. De leider van die groep zou niemand minder dan clubicoon Marco Reus zijn.

Sportief gezien gaat het niet best met de geel-zwarten. De ploeg won in zijn laatste zes duels geen enkele keer en dus neemt de druk op Terzic steeds meer toe. Vanuit de spelersgroep zou die druk er volgens BILD al langere tijd zijn. Reus zou met een groepje spelers wiens namen niet meteen bekend, getracht te hebben om Terzic richting de uitgang te begeleiden. Het lukte geenszins en dus kreeg Reus een disciplinaire straf en zat hij tegen FSV Mainz de gehele wedstrijd op de bank.

Reus heeft nog een contract tot eind dit seizoen. Door de resultaten van de afgelopen weken lijkt ook Terzic niet zeker van zijn plek op de bank van Dortmund. Duitse media als Kicker en BILD houden rekening met een ontslag.

PSV en Dortmund treffen elkaar in de achtste finales van de Champions League. Op 20 februari is de eerste wedstrijd in het Philips Stadion, op 13 maart speelt PSV in Dortmund.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in