Home Nieuws Xavi Simons-achtige constructie niet ondenkbaar, ‘Bayern kan koopoptie PSV op Tillman blokkeren’

Xavi Simons-achtige constructie niet ondenkbaar, ‘Bayern kan koopoptie PSV op Tillman blokkeren’

4415
0

PSV heeft zich de voorbije transferzomer versterkt met de nodige aanwinsten, waarvan één aanwinst luistert naar de naam van Malik Tillman.

Enigszins laat op gang gekomen door een blessure en wat fysieke achterstanden maar overall is Tillman een echte aanwinst gebleken. De Amerikaanse international is gehuurd van Bayern München, waardoor hij nog niet vast onder contract staat in Eindhoven. Het heeft er alle schijn van dat PSV die situatie wil gaan keren en Malik Tillman een contract gaat aanbieden.

De Amerikaans international maakt een prima indruk bij PSV en de club heeft dan ook een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst met de Zuid-Duitsers. PSv wenst snel zaken te gaan doen met FC Bayern München maar het Eindhovens Dagblad weet te melden dat Bayern München nog voor de koopoptie kan gaan liggen.

PSV zou aan het einde van het seizoen zo’n twaalf tot veertien miljoen euro moeten overmaken naar het zuiden van Duitsland, maar nog altijd is het niet helemaal zeker dat Tillman ook daadwerkelijk naar PSV vertrekt. Bayern München kan de koopoptie dus nog blokkeren, wat PSV in dat geval wel een bedrag oplevert. Hoe hoog dat bedrag is, is niet duidelijk.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport dat PSV stappen wil gaan zetten om Malik Tillman definitief te kunnen gaan inlijven. Aan tafel bij Rondo werd er gevraagd of er een Paris Saint-Germain achtige constructie kan worden opgetuigd zoals dat eerder ook het geval was bij Xavi Simons. Het antwoord van Earnie Stewart was kort maar krachtig én wellicht veelzeggend: ‘Bayern Munchen is een hele grote club’.

Volgens de Duitse tak van Sky Sports kan Tillman voor een bedrag van twaalf tot veertien miljoen euro worden overgenomen van Bayern. De 21-jarige Tillman speelde tot op heden negentien keer voor PSV, waarvan elf keer als invaller. De Amerikaans international staat op vijf goals en vijf assists voor PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in