Home Nieuws Overbodig bij AS Roma | ‘Renato Sanches kan loopbaan het beste bij...

Overbodig bij AS Roma | ‘Renato Sanches kan loopbaan het beste bij PSV voortzetten’

6154
0

De Portugese topvoetballer Renato Sanches wordt aan een toekomst bij PSV gekoppeld. Dit niet in de zin van daadwerkelijke interesse vanuit PSV maar na een analyse van een Engelse voetbalmedium.

Volgens het medium Footballtransfers lijkt een uitleenbeurt aan PSV een ideale vervolgstap voor de Portugees. Sanches lijkt deze winter te moeten gaan vertrekken bij AS Roma. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd door de club van Jose Mourinho van Paris Saint-Germain, maar komt mede door blessureleed weinig aan spelen toe in Rome. Bovendien staat Mourinho er ook niet zo goed op in Rome, waardoor een langer verblijf eigenlijk zo goed als uitgesloten lijkt.

Renato Júnior Luz Sanches speelt doorgaans als centrale middenvelder. De Portugees tekende in augustus 2022 een contract tot medio 2027 bij Paris Saint-Germain, dat hem destijds overnam van Lille OSC. Footballtransfers denkt dat de middenvelder een rol van betekenis kan gaan spelen bij PSV de komende zes maanden.

Die kans lijkt nagenoeg nihil te zijn gezien de wens van Earnie Stewart om het komende transferwindow geen inkomende transfers te realiseren. Het verstoren van de groepsdynamiek, beperkte voorbereiding en vaak geringe fitheid van spelers die in de winterstop van club wisselen zijn voor Stewart en PSV aanleiding doorgaans niet in te zetten op een winterse transfer. Vorig jaar week PSV wel van die lijn af na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. PSV haalde een andere Portugees naar Eindhoven. De komst van Fábio Silva werd echter wel een succes.

“De Eindhovenaren zijn al langer op zoek naar een nieuwe middenvelder, nu Jerdy Schouten en Joey Veerman de enige twee opties zijn centraal op het middenveld”, zo begint Footballtransfers.com. “Peter Bosz zou uiteraard Guus Til, Malik Tillman of Ismael Saibari kunnen laten terugzakken, maar dat heeft niet de voorkeur van de oefenmeester.”

Het medium verklaarde zich nader in haar analyse over de snel beschikbare Renato Sanches: “De tijdelijke komst van Sanches zou voor beide partijen een oplossing kunnen zijn”, wijst Footballtransfers naar AS Roma en PSV. De Portugees heeft voldoende kwaliteiten om direct aanspraak te kunnen maken op een basisplaats in Eindhoven, voegt de nodige Champions League ervaring toe en kan PSV de tijd geven om op zoek te gaan naar een betaalbare oplossing in de zomer”, aldus Footballtransfers.com.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in