Home Nieuws Waarom Peter Bosz én Sergiño Dest na ‘videogesprekken’ met Ajax kozen voor...

Waarom Peter Bosz én Sergiño Dest na ‘videogesprekken’ met Ajax kozen voor PSV

11930
0

Een heus videogesprek tussen een voetbalclub en een beoogd trainer met als insteek anderen niet wijzer te maken dan men is. Oftewel, we leggen een videoverbinding opdat er geen lucht gekregen wordt van gesprekken tussen in dit geval Ajax en Peter Bosz.

Voormalig Ajax-directeur Mislintat, we hadden de Duitser overigens nog maanden en jaren achtereen zijn dienstverband in de hoofdstad gegund, dacht er goed aan te doen videogesprekken met Peter Bosz te voeren. Het staat in schril contrast met de gesprekken die PSV en Peter Bosz afgelopen voorjaar wisten te voeren. Die gesprekken weerhielden Peter Bosz er in ieder geval niet van ‘gewoon’ door het centrum van Eindhoven te lopen. Overigens bleek de wandeling van Peter Bosz door het centrum van Eindhoven privé gerelateerd te zijn en spraken directie en trainer destijds juist af bij het Van der Valk hotel in Best. Althans, zo luidde destijds de lezing.

Hoe dan ook, de gesprekken tussen PSV en Peter Bosz liepen veel prettiger en voortvarenden dan de videogesprekken tussen Ajax en Peter Bosz. Die conclusie trekken de AD-journalisten Johan Inan en Sjoerd Mossou na een reconstructie van afgelopen voorjaar.

Volgens de AD-journalisten Johan Inan en Sjoerd Mossou hadden Bosz en Mislintat een lang ‘en prima’ videogesprek met elkaar. “Er vallen geen ongemakkelijke stiltes, maar sprankeling ontbreekt. Mislintat merkt dat Bosz terughoudend is: de trainer heeft in de dagen hiervoor al meerdere goede gesprekken gevoerd in Eindhoven. Bosz was er echter niet van overtuigd dat Ajax het volle vertrouwen in hem had”, schrijft de krant over de gesprekken.

Tekst gaat verder onder de foto

Het meerjarige contract tussen PSV en Peter Bosz leverde inmiddels zestien gewonnen duels in de Eredivisie en overwintering in de Champions League op. De Amsterdamse club staat inmiddels maar liefst 23 verliespunten achter op PSV. Voor PSV bleek er vanaf het moment dat Ruud van Nistelrooij opstapte als hoofdtrainer maar één kandidaat te zijn. ‘Vanaf het begin was het gevoel bij Peter goed en was er voor ons maar één kandidaat die het moest gaan doen’, vertelde Earnie Stewart eerder al over de keuze voor Bosz, die op zijn beurt al eerder uitsprak zich prettig te voelen bij de visie van de club en de vastberadenheid om juist voor hem als hoofdtrainer te gaan.

Het is dezelfde kenmerkende warmte die Earnie Stewart en Marcel Brands eerder al Sergiño Dest lieten voelen. Dest bleek andere plannen te hebben afgelopen zomer maar ging overstag toen PSV zich meldde. “Eerlijk gezegd had ik in het begin helemaal niet de instelling om terug te gaan naar Nederland, maar ik kreeg ineens zo’n goed gevoel”, zei Dest deze week in De Telegraaf. “De warmte die de mensen van PSV me gaven, had ik even nodig in mijn carrière. Weer een goed gevoel krijgen en me echt thuis voelen”, aldus Sergiño Dest over de eerste gesprekken met PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in