Home Nieuws Mexicaanse journalist ontkracht gerucht rond vertrekwens Hirving Lozano

Mexicaanse journalist ontkracht gerucht rond vertrekwens Hirving Lozano

2676
0

De Spaanse tak van het medium Footballtransfers meldde vrijdag een zogenaamde vertrekwens rond Hirving Lozano.

Hirving Lozano, net vier maanden bij PSV, zou volgens het medium in 2024 een vertrek bij PSV overwegen. De aanvaller zou met zijn gezin alsnog een stap willen maken richting de Mexicaanse of Amerikaanse competitie na zijn zomerse transfer vanuit Napoli naar PSV. Het bericht lijkt onwaarschijnlijk te zijn gezien de redenen voor zijn terugkeer naar PSV eind augustus.

Lozano koos bewust voor PSV omdat de Mexicaan en zijn gezin prettige herinneringen bewaren aan PSV en aan Eindhoven. Volgens de Spaanse tak van FootballTransfers overweegt de Mexicaan alsnog om PSV om Europa in 2024 te verlaten. Het medium Soccernews pakte het bericht van Footballtransfers Spanje vrijdagavond gretig op middels de volgende overdreven kop: ‘‘Hirving Lozano dropt PSV-bom’.

Vanwege persoonlijke omstandigheden zou de familie Lozano overwegen om terug te keren naar Noord-Amerika. Ruim voor Lozano eind augustus weer voet zette op Eindhovense bodem, bleek er al meer dan serieuze interesse te zijn vanuit de Amerikaanse MLS-competitie. Zowel LA Galaxy als Los Angelos FC werden gekoppeld aan concrete interesse in Lozano, die op dat moment niet geen beslissing over zijn toekomst had genomen.

Volgens Footballtransfers Spanje ligt de Major League Soccer-competitie het meest voor de hand in 2024 maar een terugkeer naar Mexico zou ook mogelijk zijn denkt men te weten.

De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano bracht Lozano in het voorjaar van 2023 al in verband met concrete interesse van LA Galaxy. “Ze willen wel hier blijven. Het is niet zo dat ze open staan voor een vertrek, maar als het goed is voor iedereen dan kan het”, zei de Mexicaanse journalist Reyes in november over de situatie rond Lozano. “Hij gaat niet per se naar LA Galaxy hoor. Het kan ook de Premier League zijn”, aldus Reyes in november, die weet dat Lozano graag nog eens in Engeland zou willen spelen.

Tekst gaat verder onder de foto

De Mexicaanse journalist Reyes benadrukte vorige maand dat Lozano het seizoen afmaakt in Eindhoven. “In de winter vertrekt hij sowieso niet. Dan gaat het om volgende zomer of 2025. Maar ik denk eerlijk gezegd dat de kans klein is dat Chucky zal vertrekken. Ze zijn blij in Eindhoven”, aldus Reyes.

In een reactie op het bericht van Footballtransfers ontkende Reyes zaterdagmorgen dat Lozano een vertrekwens heeft. ‘Volgens mij is het niet waar. Lozano is heel blij in Eindhoven en bij PSV’, aldus Daniel Reyes in gesprek met PSV Inside. Onderstaand bericht op X werd vrijdag door Footballtransfers Spanje naar buiten gebracht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in