Home Nieuws Earnie Stewart blikt terug op eerste seizoenshelft: ‘Voor ons maar één kandidaat’

Earnie Stewart blikt terug op eerste seizoenshelft: ‘Voor ons maar één kandidaat’

2396
0

De eerste seizoenshelft stemt tot grote tevredenheid bij de PSV-directie. Het elftal van Peter Bosz won op één Eredivisiewedstrijd na alle gewonnen wedstrijden met meer dan twee doelpunten verschil.

Het mag met recht een bijzondere prestatie worden genoemd. De winterstop geldt dit seizoen als kort en daar is technisch directeur Earnie Stewart dan ook blij mee. De flow waarin het elftal van Peter Bosz zich bevindt mag nog wel even voortduren, zegt de technische baas van PSV in gesprek met de NOS. Stewart wilde ook graag duidelijk maken dat er niemand mag vertrekken in de winter.

De technisch directeur heeft de intentie om de huidige spelersgroep in januari bij elkaar te houden en het window zo rustig mogelijk te laten verlopen. Stewart en PSV zijn niet van plan om spelers te verkopen in de winterse transferperiode.

De match tussen PSV en Peter Bosz is duidelijk daar. “Het mag duidelijk zijn dat we heel tevreden zijn over wat zich momenteel afspeelt bij ons. Het is nu winterstop, maar voor ons had het niet gehoeven”, zegt Stewart met een lach in gesprek met de NOS.

“Je hebt vooraf natuurlijk een idee hoe je zou willen spelen, maar dat het dan ook allemaal tot uiting komt. Dit zijn wel dingen waar je van droomt. Vanaf het begin was het gevoel bij Peter goed en was er voor ons maar één kandidaat die het moest gaan doen. Met alles wat hij al heeft laten zien en wat wij graag willen zien, kun je zeker stellen dat het een uitstekende match is”, aldus een zeer complimenteuze Earnie Stewart.

Hoe anders en hoe onrustig was de situatie bij de club precies één jaar geleden? Zonder technisch directeur aan boord raakte PSV net na het wereldkampioenschap in Qatar in één maand tijd Cody Gakpo en Noni Madueke kwijt. Madueke vertrok enkele weken na Cody Gakpo. “In de wandelgangen hoor je wel dat onze spelers in trek zijn, maar onze insteek is om deze groep bij elkaar te houden”, aldus Earnie Stewart over het aanstaande transferwindow.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in