Home Nieuws Ruud van Nistelrooij steunde ontslagen Maurice Steijn, die de strijd met PSV...

Ruud van Nistelrooij steunde ontslagen Maurice Steijn, die de strijd met PSV wilde aangaan

2445
0

Ruud van Nistelrooij besloot een week geleden zijn verhaal over zijn visie op het opstappen bij PSV te delen.

Op 24 mei 2023 besloot Ruud van Nistelrooij uit het niets op te stappen bij PSV. De trainer zag er geen heil meer in en leek te verbolgen om zelfs de laatste wedstrijd van het seizoen nog vol te maken. Fred Rutten, André Ooijer en de voltallige selectie wisten dankzij bevliegingen van Xavi Simons de overwinning in Alkmaar uit het vuur te slepen, waardoor de directie aan de slag kon met de eerste gesprekken met Peter Bosz.

Vorige week besloot Ruud van Nistelrooij zijn verhaal te doen in De Volkskrant. De trainer voelde te weinig steun en besloot er de brui aan te geven. Een goed half jaar later lijkt Van Nistelrooij weer klaar te zijn voor een nieuwe job als trainer. Dit najaar bleek het PSV-icoon ook betrokken geweest te zijn bij het opstappen van Ajax-trainer Maurice Steijn. Althans, Van Nistelrooij bleek de Haagse coach te steunen. Dat vertelde Steijn in gesprek met De Telegraaf.

Ook Steijn koos er vorige week voor zijn verhaal te doen. Van Nistelrooij bleek een luisterend oor te zijn voor de eerder zo geplaagde trainer. De twee trainers onderhouden een goede band, aldus Steijn.

De 4-3 nederlaag op bezoek bij FC Utrecht was de druppel voor Steijn, die ondermeer aan tafel met Ruud van Nistelrooij zijn besluit nam te stoppen in Amsterdam. “Ik heb het thuis besproken. Daarna met anderen. Ik ben naar mijn zaakwaarnemer Rodger Linse gereden. Daar kwam Ruud van Nistelrooij ook heen. Met hem onderhoud ik veel contact. Hij had bij PSV een beetje in een vergelijkbare situatie gezeten. Voor mezelf heb ik toen gezegd: ik ga bij de directie aangeven dat ik twijfel om door te gaan bij Ajax”, aldus Steijn over zijn contact met Ruud van Nistelrooij.

Steijn maakt in gesprek met De Telegraaf ook kenbaar dat hij zelf lang de volledige overtuiging had om met een beter elftal de stijd met Peter Bosz en PSV om de landstitel had aan kunnen gaan. ‘Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een algemeen directeur en directeur voetbalzaken”, aldus Maurice Steijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in