Home Nieuws Uitblinker De jong en dissonant Ramalho doen van zich spreken in bizar...

Uitblinker De jong en dissonant Ramalho doen van zich spreken in bizar oefenduel

1442
0

PSV en Hamburger SV hebben elkaar zondag in een memorabel oefenduel in evenwicht gehouden: 2-2.

In het Spaanse Marbella werden uiteindelijk twee verschillende wedstrijden van 45 minuten gespeeld vanwege een vroege rode kaart van André Ramalho. De Spaanse scheidsrechterscommissie stond niet toe dat de Braziliaan na rust terug in het veld kwam, waarna beide ploegen besloten om in de tweede helft een nieuw oefenduel te beginnen met elf tegen elf.

PSV kende geen sterke start van ‘de eerste wedstrijd’, want na zeven minuten kopte Guilherme Ramos HSV op een 0-1 voorsprong. Na een fraaie steekpass van Johan Bakayoko gaf Jordan Teze de bal op een presenteerdblaadje aan aanvoerder Luuk de Jong, die met ruim een kwartier op de klok voor de 1-1 tekende.

Vervolgens pakte Ramalho dus een oliedomme rode kaart. Hij werkte na een half uur de doorgebroken Immanuel Pherai naar de grond, waarop de Spaanse scheidsrechter naar de stip wees en een rode kaart trok voor de Braziliaanse centrumverdediger.

PSV én HSV probeerden de arbiter op andere gedachten te brengen, omdat het de waarde van de oefenwedstrijd zou devalueren. De arbiter was echter onverbiddelijk en stuurde Ramalho van het veld. Met een man minder op het veld wist de ploeg van Bosz verrassend genoeg toch te domineren. Op slag van rust zorgde De Jong voor de verdiende gelijkmaker door een vrije trap van Joey Veerman overtuigend tegen de touwen te koppen.

Chaotische omstandigheden
Beide ploegen wilden de tweede helft vervolgens weer aanvangen met elf tegen elf. Emir Bars stond namens de Eindhovenaren al klaar om zich op te maken voor een invalbeurt, waarna de Spaanse scheidsrechterscommissie ingreep: PSV moest toch met tien man verder spelen.

PSV en HSV verzonnen vervolgens een list. Ze besloten een nieuwe oefenwedstrijd van 45 minuten te spelen met elf tegen elf en een 0-0 stand. Daardoor mocht ook Ramalho plots weer meedoen.

Weinig enerverende laatste 45 minuten
In ‘de tweede helft’ viel er voor het aanwezige publiek een stuk minder te genieten. De Jong liet van dichtbij met het hoofd na om PSV op voorsprong te schieten, terwijl Bakayoko in de slotminuten met een hard schot op de doelman van HSV stuitte.