Home Nieuws Bosz blikt terug op chaotisch oefenduel en velt oordeel over optreden Ramalho

Bosz blikt terug op chaotisch oefenduel en velt oordeel over optreden Ramalho

5248
0

Peter Bosz is tevreden over het 2-2 gelijkspel van PSV tegen Hamburger SV.

De zestigjarige oefenmeester speelde uiteindelijk twee wedstrijden van 45 minuten na een vroege rode kaart van André Ramalho. PSV had zo de mogelijkheid om ‘de tweede helft’ weer met elf spelers aan te vangen.

Zowel PSV als HSV probeerde de Spaanse arbiter ervan te weerhouden om Ramalho na een half uur spelen geen rode kaart te geven. De arbiter was echter onverbiddelijk.

Volgens Bosz was het niet aan hem om stelling in te nemen. “Het is mijn ploeg die rood krijgt, dus wij hebben daar niets over te zeggen”, zo wordt hij geciteerd door Voetbal International. “Het was wel een terechte rode kaart, dom verdedigd.”

“In eerste instantie mochten we in de tweede helft weer elf tegen elf spelen, zonder Ramalho. Toen werd er met de scheidsrechtersbaas gebeld en hij vertelde dat dit toch niet was toegestaan. Toen wilde de trainer van HSV niet meer verder spelen. Uiteindelijk kwam er dus een nieuwe wedstrijd.”

Ondanks dat Bosz zijn ploeg weleens overtuigender heeft zien spelen, was hij toch tevreden. “We speelden tegen een goede ploeg. Het was voetballend zeker geen topniveau, maar als oefenwedstrijd is dit fantastisch geweest. We hebben vandaag meer meters gemaakt dan we normaal in de competitie maken.”

“We hebben hier hard kunnen werken aan de dingen waar we aan moeten werken. Bijvoorbeeld in balverlies. Ik noem dat tegenwoordig de ‘Arsenal’. We moeten dan zo snel mogelijk met elf man achter de bal staan. Ook het onder druk zetten hebben we vandaag weer goed kunnen trainen.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in