Home Nieuws ‘Yorbe Vertessen wil snel vertrekken’, Union Berlin, Toulouse en Valencia melden zich...

‘Yorbe Vertessen wil snel vertrekken’, Union Berlin, Toulouse en Valencia melden zich bij PSV

1293
0

De Belgische aanvaller Yorbe Vertessen wil nog deze winter vertrekken bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De door PSV zelf opgeleide speler wil een stap voorwaarts in zijn carriere zetten en denkt dat dat bij PSV onder de huidige omstandigheden niet meer gaat lukken. De Belg maakt nog altijd een mooie ontwikkeling door en is balvaster en technischer geworden laatste jaren.

Een verhuurperiode aan de Belgische club Union bracht vorig jaar al een oplossing voor de relatief weinige minuten die de aanvaller onder Ruud van Nistelrooij maakte. Vertessen geldt als een echte PSV’er en is al vanaf 2009 onderdeel van de club. Met Union speelde Vertessen vorig seizoen in de Europa League tegen Union Berlin en juist die club meldde zich recent al bij PSV om Vertessen over te nemen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat ook de Franse Ligue 1 club Toulouse Vertessen nog deze winter wil overnemen van PSV. Ook de Franse club meldde zich al bij PSV, net als La liga-club Valencia, dat eveneens serieuze interesse heeft voor de aanvaller. De Spaanse club zou op dit moment niet de financiële middelen hebben om Vertessen van PSV over te nemen, is de lezing van het Eindhovens Dagblad.

PSV zou volgens de krant zo’n vijf miljoen euro voor Vertessen willen ontvangen. Een relatief laag bedrag voor een aanvaller met internationale ervaring maar Vertessen heeft nog maar een kort lopend contract. In de zomer van 2025 is het contract van de Belg aflopend en verlengen lijkt er niet meer in te zitten. Peter Bosz heeft opties te over voor de positie van linksbuiten want ook de balvaste Malik Tillman kan op de flanken uit de voeten.

Na de glansrol van Vertessen in Sevilla mocht de Belg in de Rotterdamse Kuip opnieuw tonen wat hij in zijn mars heeft maar tegen Feyenoord kwam de Belg minder uit e verf en leed hij met name in het eerste gedeelte van de eerste helft een aantal keer slordig balverlies. In de tweede helft mocht Tillman het op die positie proberen en dat ging de Amerikaanse international dusdanig goed af dat Peter Bosz dit continueerde.

‘De komende periode wordt het spannend of een van de clubs met PSV overeenstemming kan bereiken over een deal. Union Berlin heeft een bod gedaan bij PSV, maar dat is op dit moment nog niet omarmd. Toulouse meldde zich ook al, maar het is een spel van vraag en aanbod’, aldus het Eindhovens Dagblad.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in