Home Nieuws HSV-speler Jonas Meffert over duel tegen PSV: ‘Dat begreep de scheidsrechter niet’

1727
0

Een gedenkwaardige wedstrijd werd het zondagmiddag op het Marbella Football Center. In een wedstrijd die een nieuwe wedstrijd werd met zowel met 2-2 als met 0-0 gelijkgespeeld.

PSV oefende tegen zowel Heracles Almelo als tegen het Duitse HSV maar met name die laatste wedstrijd werd een gedenkwaardige wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz kreeg na niet alert verdedigen in de eerste helft door André Ramalho een rode kaart. De scheidsrechter was meteen onverbiddelijk met zijn beslissing maar kreeg ook het nodige verzet tegen die beslissing.

Minutenlang duurde het overleg rond de penaltystip, waar Ramalho dan weer wegliep en dan weer terug liep omdat het lang onduidelijk was of de scheidsrechter op zijn beslissing terug wilde komen. Ook de Duitsers wilden meteen al met 11 man verder en de rode kaart voor Ramalho laten intrekken.

De rust brak vervolgens aan na een fase waarin PSV met tien man een prima kwartier speelde en Jerdy Schouten op de positie van Ramalho naast Boscagli opnieuw sterk zijn verdedigende en opbouwende taken uit wist te voeren. Beide teams wilden na rust verder met elf tegen elf, maar hier wilde de scheidsrechter in eerste instantie niet aan.

Zo geeft ook HSV-middenvelder Jonas Meffert aan. Beide teams wilden zoveel mogelijk weerstand in het oefenduel en verzochten de arbitrage om de wedstrijd met elf tegen elf te hervatten. De arbitrage ging hier niet in mee, waarna de wedstrijd overnieuw werd gestart. Met André Ramalho welteverstaan, die net na zijn rode kaart naar het veld naast het hoofdveld verkaste om daar uit te lopen en meters te maken.

Net voor aanvang van de ‘nieuwe’ wedstrijd werd Ramalho tot zijn verrassing weer naar binnen geroepen om aan de andere kant van het gebouw weer het hoofdveld op te kunnen lopen. Hilariteit alom door het standvastige gedrag van de Spaanse scheidsrechter, die in rust volop telefoontjes pleegde met de Spaanse scheidsrechtersbond aangezien het niet is toegestaan om een rode kaart zomaar kwijt te schelden.

“We hebben tegen de scheidsrechter gezegd dat het geen zin had om een vriendschappelijke wedstrijd met een man minder te spelen”, vertelt HSV-speler Meffert aan de Hamburger Morgenposten. “Beide teams hebben dat ook gezegd. Op de een of andere manier begreep de scheidsrechter dat niet. Waarschijnlijk zijn dat gewoon regels, maar gelukkig konden we het alsnog regelen. Dit was veel logischer”, aldus Meffert.