Home Nieuws CIES: 2 Ajacieden zijn meer waard dan PSV’ers Bakayoko, Lang en Veerman

CIES: 2 Ajacieden zijn meer waard dan PSV’ers Bakayoko, Lang en Veerman

3481
0

Johan Bakayoko behoort tot de spelers met de hoogste transferwaardes in de Eredivisie, zo stelt onderzoeksbureau CIES. Of we er al teveel waarde aan moeten hechten valt te betwijfelen.

Bakayoko, die vorig jaar uitgroeide tot Belgisch international, hoeft in de lijst slechts twee spelers voor zich te dulden. Het gaat om twee Ajacieden, en vooral de naam van middenvelder Kenneth Taylor is opvallend te noemen.

Volgens het CIES is de marktwaarde van de viervoudig Oranje-international momenteel 66,4 miljoen. Transfermarkt schat Taylors marktwaarde in op slechts 10 miljoen euro.

Volgens het CIES vertegenwoordigt Brian Brobbey momenteel de hoogste marktwaarde. De spits van Ajax is getaxeerd op liefst 66,8 miljoen euro, ruim 50 miljoen meer dan op Transfermarkt (15 miljoen euro). Beide Ajacieden liggen tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA.

De zelf opgeleide Belgische aanvaller Johan Bakayoko vertegenwoordigt volgens het CIES de hoogste marktwaarde in Eindhoven. De Belgische vleugelspits zou momenteel zo’n 61,2 miljoen euro moeten opleveren. Ook Joey Veerman (46,7 miljoen euro) en Noa Lang (30,7 miljoen euro) zijn opgenomen in de top tien.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in