Home Nieuws De twijfels rond een langer verblijf van Tillman na nieuws uit Duitsland:...

De twijfels rond een langer verblijf van Tillman na nieuws uit Duitsland: FC Bayern kan Tillman voor 3 miljoen euro terughalen bij PSV

9848
0

Malik Tillman mag dit seizoen één van de grote verrassingen worden genoemd bij PSV. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Bayern München.

Het is bekend dat PSV een officiele optie tot koop heeft bedongen in het huurcontract met de Duitse grootmacht maar een grootmacht is niet voor niets een grootmacht. Earnie Stewart liet recent al cryptisch weten als antwoord op de vraag of er Xavi Simons-achtige constructies in de huurovereenkomst met FC Bayern München, dat ‘Bayern wel een hele grote club is’.

Stewart wilde duidelijk maken dat grote clubs vaak eenvoudig grip op een speler kunnen houden als die intentie er echt is. Mocht PSV daadwerkelijk van plan zijn om de Amerikaan definitief in te lijven, waar het wel naar uitziet op dit moment, dan kan Bayern München daar nog een stokje voor steken. Nog betere prestaties in de Champions League of Eredivisie kunnen voor PSV in dat geval weleens dubbel uitpakken want dat zou zomaar kunnen betekenen dat FC Bayern München alsnog besluit Tillman terug te halen. Daartoe zou het wel de portemonnee moeten trekken. Hoe zit dat precies?

PSV heeft een optie tot koop van 12,5 miljoen euro. “De lijn der verwachting is dat we daar wellicht wat mee gaan doen”, vertelde directeur voetbalzaken Earnest Stewart onlangs nog aan tafel bij Rondo. Stewart gaf daarbij ook te kennen dat Tillman ook open staat voor een langer verblijf in het Philips Stadion.

Tekst gaat verder onder de foto

Bij Tillman is de voorwaarde dan Bayern München de optie tot koop kan ontbinden voor een vastgesteld bedrag van drie miljoen euro. Dat meldt Philipp Kessler van het Duitse medium TZ.

Hoewel Bayern München misschien niet eens van plan is om gebruik te maken van Tillman, kan het terughalen van Tillman financieel wel aantrekkelijk zijn. Zeker als FC Bayern München weet dat er overige clubs bereid zullen zijn om meer te betalen dan de gelimiteerde koopsom van 12,5 miljoen euro, waar PSV over beschikt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in