Home Nieuws Nico Dijkshoorn haalt hard uit naar Peter Bosz: ‘In een kring om...

Nico Dijkshoorn haalt hard uit naar Peter Bosz: ‘In een kring om de grote filosoof heen’

3774
0

Opvallend hard haalt Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn uit naar Peter Bosz. Het hoe en waarom is eigenlijk een beetje een raadsel maar wellicht heeft Dijkshoorn er een goede reden voor.

Een beetje schurend en hard is de columnist van Voetbal International wel doorgaans. Maar meestal wel aan de hand van een actualiteit die in het nieuws is of een uitspraak van een prominent in de voetballerij maar deze keer richtte de columnist van Voetbal International zijn pijlen op Peter Bosz.

De winnende trainer van PSV heeft zich afgelopen tijd toch zeker niet gebezigd aan vreemde of opvallende uitspraken, behalve wellicht dat hij na drie jaar trainerschap bij PSV wellicht zijn trainerscarriere zal gaan beëindigen. Desalniettemin kroop Dijkshoorn in de pen en moet wellicht gedacht hebben dat bij zo weinig beschikbare en actuele opvallende zaken, randzaken, intriges, ruzies dan wel andere opvallende onderwerpen om eens flink over los te gaan, Peter Bosz dan misschien wel de juiste aangewezen persoon zou zijn om eens flink naar uit te halen.

En dus wijst Nico Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International naar het trainingskamp van PSV in Estepona. Dijkshoorn vindt het opvallend dat trainers op trainingskamp in de zon ineens ‘gezelliger’ omgaan met de media. Zo zag hij dus ook Peter Bosz een bijzonder interview geven. Of dit nu echt een onderwerp is om een column over te schrijven valt te betwijfelen maar vooruit.

De trainer van PSV vertelde heel trots te zijn op zijn spelers, begint de in Utrecht wonende columinst enigszins cynisch zijn relaas in Voetbal International. “Ze brengen het toch maar iedere dag weer op. Er wordt onder een onmenselijke druk gevoetbald en die jongens helpen elkaar aan alle kanten. Nee, hij is dus geen makkelijke coach, maar als hij zijn jongens onder die moordende temperaturen iedere training weer anderhalf uur lang voluit ziet gaan, dan staan de tranen in Bosz zijn ogen”, aldus Dijkshoorn in Voetbal International.

“Bosz vertelt ook dat hij tijdens de tien dagen vakantie lekker helemaal niet met voetbal bezig is geweest”, vervolgt de columnist. “Hij heeft zich opgeladen voor die loodzware klus: iedere dag trainen in een Eindhovens bos en samen een sportmaaltijd gebruiken. Het is niet alleen psychisch maar ook fysiek een martelgang. Daarom is hij trots op zijn jongens”, aldus een uiterst cynische Dijkshoorn, die zich blijkbaar stoort aan de uitspraken van de trainer van PSV.

Het cynische druipt eraf bij Dijkshoorn want de columnist is nog niet klaar en geeft Bosz nog een verwijzing mee. “Zo lief, die voetbalschrijvertjes in een kring om de grote filosoof heen en dan, omdat het leven van een voetbaljournalist ook ongehoord zwaar is, daar een fijn sfeerverhaal van maken”, besluit Dijkshoorn zijn spreekwoordelijke tirade in zijn column in Voetbal International, die doorgaans wel van een hoger niveau door Dijkshoorn worden opgetekend.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in