Home Nieuws Het jaar 2023 van Marcel Brands ,die snel verandering op De Herdgang...

Het jaar 2023 van Marcel Brands ,die snel verandering op De Herdgang nastreeft: ‘Daar schaam ik me dan wel voor’

1416
0

Marcel Brands nam tijdens de nieuwsjaarsreceptie het woord bij PSV en liet een aantal zaken de revue passeren maar wierp tegelijkertijd een blik op het verleden.

Het nabije verleden leerde PSV dat 2023 een bijzonder jaar geweest is voor de club. Van het opstappen tot Ruud van Nistelrooij tot het overlijden van Thijs Slegers en van het aanstellen van Peter Bosz en een opvolgende enorm succesvolle transferzomer.

Dat betekent automatisch ook dat het aanstellen van Earnie Stewart een hoogtepunt te noemen is want de technische baas van de club leidde PSV vanaf maart door de soms chaotische weken en maanden heen met als eindresultaat een prachtige selectie die tot op heden wonderlijk goed weet te presteren.

2023 was ook het jaar van het overlijden van Wim van der Leegte. Eveneens een PSV-icoon dan wel boegbeeld, dat net als Thijs Slegers de club ontvallen is. 2023 werd ook het jaar van de financiële wederopstanding alsmede van de sportieve opstand, die feitelijk in 2022 onder Ruud van Nistelrooij en in minder mate onder Roger Schmidt al werd ingezet.

Algemeen directeur Marcel Brands zag alles gebeuren en trachtte het geheel in goede banen te leiden. Dat is voor 95% gelukt. De ontbrekende vijf procent zit ‘m dan weer net in het communiceren van de opvolgende zogenaamde ‘Paris Saint-Germain-gebeurtenissen’ rond het contract van Xavi Simons. De Parijse topclub bleek wel degelijk veel grip op Simons te hebben, in tegenstelling tot dat wat er eerder vanuit de directie werd beweerd. Slechts dat valt de algemeen directeur in 2023 enigszins aan te rekenen omdat pas vorig jaar zomer bleek dat de uitspraken van Brands over het contract van Simons in de herfst van 2022 rond het opstappen van John de Jong, niet helemaal overeenkwamen met de realiteit.

Brands trekt de PSV-kar inmiddels als vanouds weer verder voort en ziet dat PSV onder zijn bezielende leiding verder groeit en bloeit. Brands blijkt natuurlijk wel een aantal verbeterpunten zien. Zo wil de bestuurder van de club De Herdgang snel gaan aanpakken en verbouwen, om ook het trainingscomplex naar een optimaal niveau van topsport te kunnen brengen. Brands noemt een lichtend voorbeeld.

“De plannen zijn er”, zo begint Brands op de nieuwjaarsreceptie in een speciaal video-item van PSV TV. “We zijn bezig met de vergunningen en dergelijke. We willen uiteindelijk op De Herdgang naar een ministadion. We hebben nu een prachtig hoofdgebouw, maar de andere drie zijdes zijn nog niet van het niveau wat we nastreven”, zegt Brands, die vervolgens naar Jong PSV – NAC Breda wijst.

“Maar het voornaamste is… Laatst speelden we met Jong PSV thuis tegen NAC en dan neemt NAC een heel uitvak mee”, gaat de algemeen directeur van de club verder. Hier valt nog het nodige te verbeteren. Die staan dan in de stromende regen. Daar schaam ik me dan wel voor, heel eerlijk gezegd”, aldus Marcel Brands.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in